Alumnes del col·legi Juan XXIII coneixen l’Ajuntament de Burjassot a fons

18 gener 2016|Burjassot

Si la setmana passada van ser els alumnes de Tercer de Primària del col·legi Juan XXIII de Burjassot els qui van realitzar una exhaustiva visita cultural a l’Ajuntament de la seua localitat, hui dilluns (18-01-2016) els alumnes de 4t del mateix centre educatiu, han fet el propi, començant la setmana de forma diferent a l’habitual. Rebuts de nou per la regidora d’Educació, Laura Espinosa, els joves visitants han iniciat la visita en la planta baixa de la Casa Consistorial. Allí, han observat els diferents departaments, coneixent el funcionament bàsic de les àrees de Benestar Social, Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC), Serveis Municipals o Intervenció.

Ja en el Saló de Plens, ha començat la segona part de la visita amb l’esperada visita de l’alcalde, Rafa García. Els xiquets i xiquetes, molts d’ells molt participatius, han preguntat l’alcalde diferents dubtes sobre el funcionament d’una sessió plenària, al mateix temps que han reclamat que es tinga molt en compte als xiquets, “ja que ells encara no poden votar” a l’hora de la presa de decisions municipals, que puguen repercutir en la infància.

També han conegut per a què serveix i què conté la Constitució Espanyola, han rebut diversos exemplars del Butlletí d’Informació Municipal per a poder analitzar-ho en classe i estar així a l’última en l’actualitat de la ciutat i finalment, han simulat el funcionament de la Regidoria 22. Asseguts en les butaques, com ho fan els vertaders regidors, han fet diferents propostes que podrien redundar en la millora del municipi, debatent i decidint la seua viabilitat.