Alumnes treballadors de l’Escola Taller Et Formem “Recicla’t” realitzen labors de jardineria en el CEIP Fernando de los Ríos

1 abril 2021|Burjassot

Et Formem Rdecicla't
Et Formem Recicla't

Completat el període de formació teòrica orientat a l’obtenció d’un Certificat de Professionalitat de Nivell I d’Activitats Auxiliars en Vivers, Jardins i Centres de jardineria, els deu alumnes treballadors de l’Escola Taller Et Formem “Recicla’t”, contractats per l’Ajuntament de Burjassot, ja s’han posat a la feina. I ho han fet realitzant tota una sèrie d’accions relacionades amb el manteniment, la neteja i la intervenció sobre les zones verdes de l’entorn del CEIP Fernando de los Ríos i la Plaça del Palleter, situats tots dos en el cor del Barri dels 613 Vivendes.

Aquesta Escola Taller, que forma part del programa mixt de formació i ocupació Et Formem, subvencionat per la Generalitat Vale nciana i el Fons Social Europeu, es va iniciar el 30 de novembre de 2020 i finalitzarà a la fi de maig de 2021. L’Ajuntament de Burjassot, a través de CEMEF, s’encarrega de posar l’Escola Taller en marxa, realitzant totes les labors de gestió pertinents, la contractació del personal, etc…

El principal objectiu d’aquest programa és millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables. D’aquesta manera, es pretén dotar a les persones participants de les eines necessàries per a facilitar el seu accés al món laboral a través de l’aprenentatge d’un ofici i de l’obtenció d’una formació acreditada.

Aquest dimecres (31-03-2021), mentre els alumnes i alumnes de l’Escola Taller treballaven al jardí del col·legi, han rebut la visita de la regidora d’Educació, Manuela Carrero i del regidor de Governació, Juan Gabriel Sánchez, els quals han comptat amb la companyia de les responsables dels programes de formació i ús de CEMEF, Carmen García i de la directora de l’Escola Et Formem “Recicla’t”, Montserrat Jiménez, a més de la directora del col·legi Fernando de los Ríos, Inmaculada Badía.

Manteniment de les zones verdes i enjardinades, neteja, plantació d’arbres i arbustos i, fins i tot, intervenció en les diferents instal·lacions de reg, són labors que els alumnes i alumnes de “Recicla’t” estan realitzant a l’entorn del Fernando de los Ríos. La seua directora, Inmaculada Badía, ha volgut ressaltar “la incidència i influència positiva que la presència d’aquestes persones treballant diàriament en el centre exerceix sobre els xicotets alumnes, ja que contribueix al fet que els menors observen com treballen aquestes persones, es familiaritzen d’alguna manera amb el món laboral, aprecien la importància dels arbres i les plantes que habiten en el seu entorn quotidià, així com que s’interessen i animen a participar ells mateix en la seua cura, manteniment, creixement, etc.