Ampliació d’horaris en la Ruta de la Seda de Burjassot

27 abril 2017|Burjassot

Ruta de la Seda

Diumenge passat 26 de març, es va realitzar la primera visita cultural per la Ruta de la Seda de Burjassot. Es tracta d’un projecte engegat per l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot mitjançant el qual es pretén donar a conèixer a la ciutadania la importància que la indústria sedera va tenir en el nostre municipi, així com totes les petjades encara visibles que la tradició sedera va deixar en nombrosos llocs de Burjassot.

Encara que al principi, les visites guiades per la Ruta de la Seda de Burjassot es van establir per a celebrar-se amb periodicitat mensual, concretament l’últim diumenge de cada mes, la forta demanda que ha generat aquesta iniciativa cultural ha obligat a ampliar aquesta periodicitat, amb la inclusió en el programa de quatre visites més. Així, la següent edició de la Ruta de la Seda es realitzarà, tal com estava previst, diumenge que ve 30 d’abril. Durant el pròxim mes de maig, es realitzaran un total de quatre eixides per la Ruta de la Seda de Burjassot, a celebrar-se el diumenge 7 de maig, el diumenge 14 de maig, el diumenge 21 de maig i el diumenge 28 de maig. La següent visita guiada, programada ja per al mes de juny, tindrà lloc el diumenge dia 4, mentre que l’última visita programada, fins al moment, es celebrarà el 25 de juny. S’espera, amb aquesta ampliació de dates, atendre les 126 sol·licituds per a realitzar la Ruta de la Seda que, fins ara, s’han registrat en l’IMCJB.

D’altra banda, el pròxim 30 d’abril, la Ruta de la Seda inclourà la visita al taller de la Sedería Camilo Miralles, una firma centenària i reconeguda pel seu exquisit treball de la seda, el taller de la qual se situa en el carrer Baptista Riera, 30 del municipi. Amb aquesta primera visita a la sedería Miralles comença una línia de col·laboració entre l’IMCJB i la firma local que podria incloure, en el futur, noves visites i també una exposició al voltant de l’univers de la seda, que tindrà lloc el pròxim curs.

Una altra dada important és que, a partir del diumenge 7 de maig, l’horari de la Ruta de la Seda canviarà, sent l’inici de les visites a les 11h. Amb aquest canvi es pretén que, sobretot el passeig que inclou l’horta de Burjassot, amb escassetat d’ombres no siga tan calorós. Les persones apuntades rebran un correu electrònic que l’IMCJB enviarà informant d’aquest canvi horari.

Per a apuntar-se a realitzar una visita guiada per la Ruta de la Seda a Burjassot cal enviar un correu electrònic a info@burjassot.org. En el correu cal especificar el nombre de persones que van a realitzar la visita.