Ana Mayol presenta “Una espècie d’exposició…” en la Casa de Cultura

13 octubre 2017|Burjassot

Des de 16/10/2017 fins a 27/10/2017

Expo Ana Mayol

La Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura de Burjassot obrirà les seues portes, dilluns que ve 16 d’octubre a partir de les 19 hores, a una burjassotera, a una dona vinculada a la vida social i cultural del municipi, a una gran artista que adora el seu poble. Es tracta d’Ana Mayol, la genial artista que portarà a aquest espai municipal una mostra molt especial i atípica “Una espècie d’exposició. Emocions i pintura d’Ana Mayol”.

La inauguració de la mostra, el dilluns 16 a les 19 hores, tindrà dues parts, sent la primera la protagonitzada per la música i per la poesia, mentre que la segona “és una sorpresa”, en paraules de la pròpia Ana. De fet, per a ella, més que una inauguració a l’ús, serà “la funció inaugural”.

Tal com la pròpia artista ha assenyalat, l’exposició serà molt peculiar, ja que és una adaptació de la que feu en el Botànic, amb pintures de diferents arbres i fruits, però a més, farà una funció inaugural amb actors que recitaran poemes, un de cada arbre, i amb una violinista. En aquesta part, comptarà amb la col·laboració de components de l’Associació Teatral Paraules i Dones, acompanyats d’altres col·laboradors que també han volgut ser part d’aquesta funció inaugural de la mostra.

Una espècie d’exposició. Emocions i pintura d’Ana Mayol”, és el nom de la mostra pictòrica que presenta un conjunt de més de 60 obres realitzades en diferents suports i tractaments: fusta, cartró i paper. A l’obra plàstica li acompanya una sèrie de textos escrits per la pròpia pintora. Són nou les espècies arbòries triades, un poc a l’atzar, i interpretades per la pròpia Ana, en diferents estacions de l’any, les seues flors i alguns bodegons els protagonistes dels quals són els fruits i derivats, que ens serveixen per a alimentar-nos i cuidar la nostra salut, en paraules de l’artista.

Ana Mayol finalitzà els estudis en l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Carlos en 1976 i, a continuació, inicià la seua etapa docent en una acadèmia privada que comparteix amb el seu company d’estudis, el també artista plàstic Jesús López, Periche. En aquest centre, al qual anomenen Acadèmia Rembrandt, imparteixen ensenyaments de Dibuix, Pintura i Modelatge a alumnes de moltes edats i nivells diferents, des de xiquets de poca edat a estudiants de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València.

Ana Mayol sempre contraria a competir en certàmens de Pintura, és “animada pels seus alumnes” a participar en un concurs en el qual és premiada amb el Premi Nacional, per unanimitat del Jurat, no obstant açò segueix considerant que aquest tipus de competicions no encaixen amb la seua forma de ser i no tornarà a concursar.

Realment Ana Mayol inicia la seua activitat pictòrica als 2 anys, sent el seu pare el seu professor en la seua infància i, lúdicament, anà aprenent alguna cosa sobre dibuix i sobre color, per la qual cosa existeixen, datades pel seu pare, nombroses i sorprenents, si es té en compte que estan pintats per una xiqueta de 2 o 3 anys, aquarel·les i algun oli.

També la música és un pilar fonamental en la seua vida i, com a conseqüència, en la seua obra. Ana Mayol, a la qual interessen extraordinàriament totes les branques de l’Art es recolza habitualment en la Música Clàssica, arribant a assegurar que els qui més l’han ajudat davant el llenç en blanc són Wagner, Beethoven, Mozart, Bach, Mahler, Haendel, Stravinsky, Haydn, Verdi, Vivaldi…

La mostra es podrà visitar, de dilluns a divendres en horari de 9 a 21 hores, fins al 27 d’octubre.