Ana Mayol pobla la Casa de Cultura d’arbres i fruits amb “Una espècie d’exposició”

17 octubre 2017|Burjassot

expo Ana Mayol
Expo Ana Mayol
Expo Ana Mayol
Expo Ana Mayol

 

Totes les espècies arbòries haurien de ser exposades, a fi de fer-nos recordar- o donar-nos a conèixer- els seus múltiples beneficis. Per aquest motiu afirme que, cadascuna d’elles, és UNA ESPÈCIE D’EXPOSICIÓ“. Amb aquesta reflexió, l’artista burjassotera Ana Mayol justifica el nom que li ha donat a la mostra pictòrica que acaba de presentar en la Casa de Cultura del seu poble, davant més d’un centenar d’amics i amigues i en el marc d’una original funció inaugural.

Entre ametlers i ametles, castanyers i castanyes, xiprers, figueres i figues, oliveres, oli i olives, pomeres i pomes i llimoners, entre altres espècies arbòries i els seus fruits, Ana Mayol va presentar dilluns passat aquesta colorida exposició conformada per més de 60 obres, sent totes elles i en el seu conjunt un ric homenatge als arbres, fruit de l’admiració, mai millor dit, que l’autora sent per ells.

L’alcalde de Burjassot, Rafa García va voler dedicar unes paraules d’agraïment i orgull cap a la burjassotera que, de seguida, va prendre la paraula per a oferir a tots els assistents una sorpresa que Ana havia anunciat prèviament i que es va transformar en una autèntica performance protagonitzada per components de l’Associació Teatral Paraules i Dones de Burjassot, i per amics i amigues de Mayol. Tots i totes elles, amb l’acompanyament del violí de Mercedes Moret, de l’Agrupació Musical Los Silos, van passejar pels “arbres”, recitant textos d’autors i autores com Neruda, Benedetti, Anna Frank, Gerardo Diego o Machado, entre uns altres i que, d’alguna manera, tenien a veure amb les diferents espècies pintades per l’artista.

L’especial espai vegetal pintat per Ana i completat amb textos propis que reflexionen sobre les diferents espècies arbòries, els seus fruits i els seus beneficis, estarà exposat en la Casa de Cultura de Burjassot fins al pròxim 27 d’octubre. Una oportunitat per a escapar-se a donar un reparador i afable passeig entre vinyes, xiprers i ametlers, entre altres amics d’Ana Mayol.