Arranca la V 10K Solidària Divina Pastora amb la presentació de la carrera

21 setembre 2017|Burjassot

Presentación 10K
Presentación 10K 2

 

El club esportiu Burjarunners ha presentat, en la Casa de Cultura de Burjassot, la seua V 10K Solidària Divina Pastora en benefici de l’Associació Valenciana de Paràlisi Cerebral (AVAPACE). Una prova que tindrà lloc dissabte que ve 23 de setembre a partir de les 18:30 hores i que omplirà de runners els carrers de Burjassot. Per primera vegada la 10K se celebra el dissabte de vesprada i tindrà la seua eixida des de la plaça Emilio Castelar, finalitzant en el Pati de les Sitges.

En la presentació de la prova s’ha comptat amb la participació de Juan Manuel Requena Almajano, president de Burjarunners, acompanyat de l’alcalde de Burjassot, Rafa García, el regidor d’Esports, Manuel Pérez Menero, la regidora d’Igualtat, Lluna Àrias, Pilar Nieto, subdirectora general Corporativa de Divina Pastora Segurs i Benito Velasco, president del Club AVAPACE CORRE. No va faltar el periodista i speaker de la prova, Carlos Domingo, també veí de Burjassot.

L’alcalde de Burjassot, Rafa García va destacar “el treball incansable que realitzen els Burjarunners perquè any rere any aquesta acció solidària continue sent una cita marcada en el calendari esportiu del municipi. Estic convençut que la carrera serà un èxit dissabte que ve i que Burjassot es brindarà a animar als corredors, eixint al carrer“.

Per la seua banda, el president de Burjarunners va assenyalar que amb el canvi de dia i de recorregut “volem aconseguir una major visibilitat de la carrera i aconseguir que el dissabte de vesprada el municipi s’òmpliga de gent animant als runners. En aquesta prova, una de les poques que hi ha 100% solidàries, es pot participar corrent, animant o sent voluntari“.

Al llarg d’aquestes quatre edicions hem sumat prop de 34.000 euros destinats a AVAPACE, però, sobretot, hem demostrat al món que no existeixen les barreres ni els límits perquè aquesta 10K és més que una carrera, és un exemple de superació personal“, va destacar Pilar Nieto, subdirectora general Corporativa de Divina Pastora Seguros, qui va afegir que, “amb proves com aquesta, posem de manifest que els valors de l’esport són universals. L’esforç, el sacrifici i el companyerisme són comuns a tots els esportistes. No entenen de condició física ni intel·lectual“. Pilar Nieto també va animar al fet que tots aquells que no vagen a participar en la prova, isquen a animar als corredors o col·laboren amb la causa a través d’una donació solidària de cinc euros que pot realitzar-se a través de la web www.carreraspopulares.com. “Amb una miqueta de molts, podem fer molt“, va indicar.

La 10K Solidària Divina Pastora Burjassot a benefici d’AVAPACE destina tota la recaptació obtinguda a l’Associació Valenciana de Paràlisi Cerebral (AVAPACE) perquè aquesta associació puga seguir treballant en la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia i els seus familiars.

Durant l’acte també es va donar un petit detall als dos xiquets del Col·legi San Miquel Arcàngel que van elaborar els dibuixos els quals s’han plasmat en la samarreta de la carrera d’enguany. Elena Elharfi Giner i Nazan Illueca Ródenas van rebre de mans de Rafa García i de Pilar Nieto un quadre en el qual s’han reproduït els seus dibuixos. 

La 10K Solidària Divina Pastora Burjassot a benefici d’AVAPACE , que va nàixer amb l’objectiu de promoure el sacrifici, la solidaritat i la inclusió i visualitzar i normalitzar la paràlisi cerebral, està organitzada pel G.RD Burjarunners, amb la col·laboració de l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Esports, dirigida per Manuel Pérez Menero. Compta, des de la seua primera edició, amb el patrocini de Divina Pastora Seguros, entitat de referència en l’expansió de l’atletisme popular.

AVAPACE és una entitat sense ànim de lucre que està formada per persones amb paràlisi cerebral al costat dels seus pares, mares, germans i familiars, professionals i voluntaris. Integren també a altres persones que pateixen encefalopaties de tractaments afins. Actualment, atén a 150 persones amb paràlisi cerebral. Compta amb el club d’atletisme AVAPACE CORRE que millora la visibilitat i la percepció social de les persones amb paràlisi cerebral, impulsa la seua participació en la comunitat i promou la solidaritat de la resta de la societat.