Avancen les obres sobre l’enllosat del Pati de les Sitges

14 setembre 2018|Burjassot

Obras enlosado Los Silos

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, al costat dels regidors de l’Equip de Govern, Olga Camps i Manuel Pérez Menero han visitat aquest matí (13-09-2018) les obres de millora que, des del Consistori, s’estan executant sobre l’enllosat lateral del Pati de les Sitges. Durant la visita, l’arquitecte municipal José Luis Heredia i l’arqueòleg que supervisa les accions, han explicat els treballs que s’estan duent a terme.

A causa de la ratxa de pluges torrencials que van caure sobre el municipi, a la fi de 2017, l’enllosat lateral del Pati s’havia agrietat i estava ocasionant embassades i les filtracions en interior dels depòsits històrics amb el conseqüent perjudici que ocasiona l’aigua acumulada. Aquestes deficiències en l’enllosat estaven provocant danys en el revestiment vertical del morter de ciment que recobria un dels accessos pel Passeig de Concepción Arenal, així com despreniments i arrossegament de terres en el mur de maçoneria que protegeix el pati.

Amb aquestes obres de millora, dutes a terme per l’Ajuntament, s’evitaran futures filtracions i, mentre es prepara la futura reobertura de les visites a les Sitges, l’Equip de Govern continua treballant per a aconseguir la rehabilitació integral del monument històric tal com va anunciar, fa una setmana escassa, el Ministeri de Foment, qui està estudiant la inclusió de la rehabilitació del Pati de les Sitges en els Pressupostos Generals de 2019.