AVIVA Burjassot impulsa la campanya “Llegir és divertit” en els centres públics de Burjassot

22 febrer 2017|Burjassot

AVIVA, l’Oficina de Promoció del Valencià de Burjassot, dirigida per la regidora Maria Viu, ha impulsat la campanya “Llegir és divertit”, que ja s’està duent a terme en tres col·legis públics de Burjassot, al CEIP Miguel Bordonau, el CEIP Sant Joan de Ribera i el CEIP Ferran de los Ríos. L’objectiu d’aquesta campanya és incentivar el gust per la lectura en valencià entre els escolars, alhora que estimular el gust pels llibres entre els més menuts.

Així, en la primera fase de la campanya, AVIVA ha proporcionat gratuïtament, als centres escolars participants, la relació de llibres en valencià que, a hores d’ara, s’estan llegint a les aules i que els mateixos centres van escollir. Entre els títols proposats està Àlex i els ports estel·lars, de Xavier Mínguez; El quadren d’Àngela, de Raquel Ricart; Els xiquets de la gorra, d’Enric Lluch; El quadern taronja de Morgana, de Pasqual Alapont; Un estiu a la Marina Alta, de Carme Miquel i, finalment, una adaptació de Tirant lo Blanc, de Pasqual Alapont i Joanot Martorell.

A més dels llibres, AVIVA també proporciona als centres educatius, una proposta didàctica per treballar-la a classe i aprofundir així en la lectura. Llegits els llibres i treballats a l’aula, la recta final de la campanya consisteix en la participació, per part dels alumnes i les alumnes, en un concurs de microrelats que. Amb un màxim de 150 paraules, els petits creadors hauran d’escriure històries inspirades en els llibres que han llegit encara que deixant volar la seva imaginació tot el que vulguen.

De fet, tal com explica la regidora de l’Oficina de Promoció del valencià, Maria Viu, “l‘objectiu és fomentar la lectura en valencià i el gust pels llibres, però també per l’escriptura, per la creació, i, el més important, que els xiquets i les xiquetes se n’adonen que el valencià és una llengua en la qual també poden llegir, i escriure, i cantar, i veure la televisió i el cinema… que se n’adonen que el valencià és també la seua llengua!”.

Els microrelats presentats entraran en concurs i els millors s’editaran en un llibret en paper i en format digital. La presentació d’aquest recopilatori es realitzarà, a la meitat del mes de maig, en un acte lúdic organitzat per AVIVA Burjassot, com a fi cloenda d’aquesta campanya de promoció de la lectura en valencià.