Burjassot obri la seua via verda este dijous 2 de maig

29 abril 2024|Burjassot

Des de 02/05/2024 fins a 02/05/2024

vía verde

La via verda de Burjassot és ja una realitat. Des del Consistori han informat que les obres d’este nou espai ciclopedestre, situat en el Barri de l’Empalme, han finalitzat i este nou pulmó verd de Burjassot s’obrirà este dijous 2 de maig a partir de les 20.00 hores.

El recorregut d’esta nova via transcorre paral·lel al carrer Mariano Benlliure, iniciant-se just davall del pont i arribant pràcticament fins a l’estació de metro de Burjassot.

Amb la cessió d’esta zona per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana el municipi ha guanyat un espai de 12.108 metres quadrats on, a més del carril bici i de la zona per al passeig de les i els veïns, es compta amb una il·luminació nova, amb alimentació solar per a evitar la contaminació lumínica, elements de gimnàstica biosaludables, nou mobiliari urbà i un pas natural cap a l’horta.

La zona compta també amb un xicotet jardí mitjaner, per a separar la via per als vianants de la ciclista, en el qual ja s’han plantat diferents espècies arbòries que, en un futur, la dotaran d’ombra i faran que el descans en els bancs siga encara més agradable durant l’època estival.

La via verda constituïx un projecte emmarcat en el Pla d’Inversions 2022-2023 de la Diputació de València amb un pressupost de 208.000 euros.