Juana Varela imparteix un taller de moviment i sonoritat a Burjassot, el 27 d’abril

23 abril 2024|Burjassot

Des de 27/04/2024 fins a 27/04/2024

De la mà de la pedagoga, ballarina i performer Juana Varela, Burjassot acollirà el pròxim cap de setmana un taller gratuït de moviment i sonoritat, el qual tindrà lloc, englobat en el projecte Saludarte, el dissabte 27 d’abril a partir de les 10.30 hores en l’Espai La Granja (plaça de la Casa de Cultura).

El projecte Saludarte és un projecte d’art, salut i cultura dirigit a persones afectades per alguna malaltia física crònica que busca millorar la seua qualitat de vida i la dels seus familiars, incloent com a part del procés a la figura del cuidador. El punt de partida és el cos i la relació que cada ésser humà té amb este com a individu en societat. L’objectiu principal és trobar un espai on poder expressar què significa estar malalt en una societat competitiva en la qual la salut sembla crear algunes diferències.

Durant l’activitat es pren un temps per a explorar i indagar en els processos vitals de cada persona, amb la idea de reflexionar sobre les transformacions que es produïxen en les diferents experiències de vida i col·lectius que conviuen en l’actualitat.

La dansa, la música i la performance seran les disciplines encarregades de posar en valor els beneficis que pot aportar el moviment, el so, la veu i l’acció com a ferramentes de comunicació i expressió artística en persones amb o sense malaltia. Compartir els processos, camins i dificultats individuals i grupals, servirà d’aprenentatge a altres persones ja que la malaltia forma part de la vida de totes.

L’activitat està subvencionada l’Institut Valencià de Cultura (IVC).