Burjassot acull el Festival d’Ultrafons Gran Premi “Ciutat de Burjassot”

5 maig 2021|Burjassot

Des de 08/05/2021 fins a 09/05/2021

Festival Ultrafondo
Festival Ultrafondo Burjassot

Les pistes d’atletisme del Poliesportiu Municipal de Burjassot acolliran, el dissabte 8 i el diumenge 9 de maig, el Festival d’Ultrafons “Ciutat de Burjassot”, una prova de la qual eixiran els triats i triades per a disputar el Campionat del Món d’aquesta dura disciplina de l’atletisme. L’objectiu de tots els atletes que es congreguen: aconseguir marca mínima per al Campionat del Món que està establida en 240 quilòmetres. La prova, organitzada pel Club d’*tletisme Els Sitges de Burjassot, s’havia d’haver celebrat a l’octubre de 2020, però va quedar suspesa per la pandèmia.

L’atleta local Eduardo L. Gómez, medallista de bronze en 100km i president del C.A Els Sitges és dubte a causa d’una lesió però qui sí que competirà, per exemple, és l’asturià Nicolás de les Heras (Associació Atlètica Avilesina), que va aconseguir ser “recordista” nacional de la distància, des que en l’Europeu de Timisoara de 2018 batera el rècord d’Espanya amb 257.745 km que va ostentar durant més d’11 anys l’històric José Luis Posado, qui també estarà en la línia d’eixida.

Les pistes de Burjassot albergaran en total quatre proves: 24h, 12h, 6h i 100 km, i el Club d’Atletisme Els Sitges intentarà afermar, en el panorama atlètic nacional, a la seua renovada plantilla d’ultrafondistes amb 19 homes i 6 dones. L’objectiu en aquest cas és la classificació per al Campionat d’Espanya de 100 km de clubs.

Inclosa en el calendari Internacional de la RFEA, aquesta prova està enquadrada com a Competicions Oficials d’Àmbit Estatal (COAE) de caràcter no professional, i ja té l’etiqueta de Bronze de la IAU (Secció de Ultrafons de la Federació Internacional d’Atletisme).

Per a afavorir la presència de públic i garantir la seguretat de totes les persones que desitgen presenciar en directe la prova, el club comptarà amb un sistema innovador i pioner per al control de l’aforament en directe desenvolupat per Satendi, una empresa conformada per tres joves enginyers valencians i atletes del mateix CA *Els Sitges. Aquest sistema també serà usat per a l’accés escalonat dels esportistes a les instal·lacions municipals. A més, l’organització realitzarà una prova d’antígens prèvia a tots els participants i disposarà de tots els protocols d’higiene i distància exigits per la normativa sanitària.