Burjassot rep el projecte “Dones al Sud”, del Fons Valencià per la Solidaritat, dins dels actes pel 8M
6 març 2025|Burjassot
Des de 11/03/2025 fins a 11/03/2025
Dimarts que ve 11 de març, a les 18.00 hores, l’Ajuntament de Burjassot obrirà les seues portes al Fons Valencià per la Solidaritat (FVS) del qual és soci, per a acollir l’intercanvi cultural “Ser Dona al Sud”, un projecte de sensibilització emmarcat en la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Cada any ”Ser Dona al Sud” compta amb els testimoniatges de persones integrants de les entitats que treballen amb el FVS, i que compartixen les seues experiències.
Esta activitat es durà a terme gràcies al treball conjunt entre les Regidories de Cooperació i Desenvolupament i Igualtat i Feminisme, dirigides per Isabel Mª Mora i Yolanda Andrés, respectivament.
En l’edició de 2025, el projecte “Ser Dona al *Sud” desesenvolupa un espai de convivència amb emprenedores equatorianes que mostraran la gran faena que realitzen a les seues ciutats a través de l’activitat “Impulsant l’apoderament de dones emprenedores”.
L’any en el qual compleix la seua vintena edició, el projecte “Ser dona al Sud” del Fons Valencià per la Solidaritat acostarà a la població valenciana, en primera persona, el context de les dones dels països del sud, i exposarà també com han canviat les seues vides i les de les seues famílies, gràcies a un projecte de cooperació. Esta edició compta amb una delegació d’emprenedores provinents dels municipis equatorians d’Otavalo i Rumiñahui, les quals, amb la col·laboració del FVS, han creat i consolidat els seus negocis i impulsat el seu creixement personal, social i econòmic.
La delegació de l’Equador està formada per Tania Lema Perugachi, emprenedora del municipi d’Otavalo i fundadora de l’empresa “Helados Peguche”, Marcela Ochoa Taco, emprenedora de la localitat de Rumiñahui i creadora del negoci “Snacks Kukayo”, i Martha Haro Lovato, coordinadora tècnica del Centre Equatorià per a la Promoció i Acció de la Dona (CEPAM), contrapart local amb la qual el Fons executa el projecte de cooperació internacional.
Tania Lema i Marcela Ochoa són beneficiàries directes del projecte “Apoderament de les dones d’Otavalo i Rumiñahui” del FVS -i executat juntament amb CEPAM i els ajuntaments dels dos municipis-, amb el qual han creat i expandit els seus negocis, en este cas, i respectivament, de gelats i snacks. Tant Tania com Marcela -i com també un centenar de dones a les quals ha beneficiat directament el projecte- partien d’una complexa situació personal i familiar, i, per tant, de vulnerabilitat, la qual es va agravar durant la pandèmia de la COVID-19. El projecte les va incitar i va animar a canviar el rumb de les seues vides.
Van rebre, entre altres, una espenta financera i de recursos per a iniciar les seues idees de negoci, així com capacitacions i acompanyament en l’àmbit digital, social, organitzatiu, legal, econòmic i empresarial. Actualment, són dones autònomes i empoderades econòmica, familiar, personal i emocionalment.