Burjassot aprova el Pressupost de 2021 amb el suport de Ciutadans, PP i Totes-Podem per primera vegada en la seua història

18 desembre 2020|Burjassot

Presupuestos

L’Ajuntament de Burjassot ha aprovat hui divendres 18 de desembre els Pressupostos per a l’any 2021, que ascendeixen a 25.725.874,47 euros, import quasi similar al de l’any 2020. El Pressupost ha comptat amb el suport dels regidors de Ciudadanos, el Partit Popular i Totes Podem i l’abstenció de Compromis i el vot negatiu de Vox. Per primera vegada en la història d’aquest municipi, les formacions del PP, Ciutadans i Totes Podem han donat el suport a un Pressupost que els tres partits polítics han qualificat de crucial i peça clau per al futur de la nostra ciutat i la reactivació de la mateixa després de la greu situació que estem vivint ocasionada per la pandèmia de Covid-19. L’Equip de Govern va realitzar a totes les formacions polítiques l’oferta de consensuar els Pressupostos estudiant les aportacions que cada formació volguera fer a aquest, i aquest ha sigut el resultat final.

Tal com ha destacat l’Alcalde de Burjassot, Rafa García, “és el moment de treballar en el consens, és potser l’any més important de les últimes dècades al nostre país pressupostàriament parlant, i per a nosaltres, comptar amb el suport de Ciutadans, del PP i de Totes en aquest exercici és molt positiu, el consens és el més important per a poder donar seguretat a nostres i els nostres ciutadans a l’hora d’executar els nostres projectes. Vull agrair profundament a tots els regidors que han votat sí a aquest pressupost l’exercici de generositat que hui han dut a terme amb nostres i els nostres veïns, perquè el futur de tots depén també de la gestió del pressupost i dels seus suports. Vull agrair també les aportacions en sentit crític de la resta de formacions que ens permet millorar la gestió”.

Per part seua, la formació de Ciudadanos, amb Toni Subiela al capdavant, formació amb la qual s’ha arribat a un acord ampli en matèria de comerç, vol també destacar que “entenem que és important assumir responsabilitats i treballar per a la ciutadania. Per a nosaltres és important apostar pel conjunt dels Pressupostos però considerem que és molt important també el sector comercial i el dels autònoms i pimes. Gràcies també al nostre treball podrem assegurar-nos que existirà una congelació dels impostos, que es podrà dur a terme l’exempció de la taxa de taules i cadires per a l’hostaleria, i es podrà ampliar i reforçar les ajudes econòmiques en 300.000 euros els comerços, autònoms i pimes”.

Quant al Partit Popular i Totes, les dues formacions han presentat unes propostes per a ampliar partides, totes elles de caràcter social, aportacions que l’Alcalde ha volgut tindre en compte i que es faran realitat amb els romanents de març. Agraït amb les aportacions i amb el vot positiu de totes elles, Rafa García s’ha compromés a dur a terme les sol·licituds una vegada es tinguen els romanents reals de l’exercici de 2020. El Partit Popular ha sol·licitat ajudes per a la reactivació econòmica, per a la tercera edat, per a l’ocupació juvenil, i per a l’educació, mentre que Totes Podem ha sol·licitat accions per al medi ambient, discapacitat, alimentació infantil i productes farmacèutics, Espai dona, centres educatius, comerç, parcs i jardins i cultura.

Tant el portaveu del Partit Popular, Marcos Campos, com la portaveu de Totes Podem, María Muñoz, han manifestat en el ple que és important arribar a acords, màximament en la situació actual tan complexa que vivim, i sobretot, és important poder aportar actuacions de caràcter social a aquest pressupost.

Es tracta d’uns pressupostos basats en la cerca de l’eficiència i l’eficàcia en la gestió municipal. L’objectiu és que aquest Ajuntament siga una administració ben gestionada i solvent, que redueix el seu endeutament, però que a més supose un compromís clar amb aquells ciutadans més desfavorits, que estan patint els efectes de la situació de crisi sanitària i econòmica que venim patint en l’últim any. El pressupost 2021, destaca pel seu marcat caràcter social, les despeses del qual continuen suposant quasi el 12,44% del pressupost total de la Corporació.

El 2021 redueix el pressupost respecte a 2020 en els 300.000 euros, destacant que aquesta reducció es deu a la voluntat de l’Ajuntament, derivada de la situació sanitària i econòmica que estem patint en l’últim any motivat per la Covid-19, de dur a terme certes mesures d’exempció. Això ha provocat la caiguda dels ingressos relatius a les taxes d’ocupació de taules i cadires en haver realitzat la citada exempció, i en instal·lacions esportives i culturals. No obstant això, s’han mantingut i fins i tot millorat els serveis públics bàsics, sense increments impositius, ni en impostos, ni en taxes, ni en preus públics, tot això complementat amb una millora en els nivells d’ingressos provinents d’administracions superiors.

Amb tot això hem aconseguit construir un pressupost equilibrat, que millore fins i tot les prestacions socials, i que seguisca en la senda de la reducció de l’endeutament. L’Ajuntament de Burjassot ha aconseguit reduir el seu deute en quasi 18 milions d’euros des de l’any 2014, passant de 23 milions a tot just 5 en aquests sis anys. Així mateix, la càrrega financera que li corresponia a cada ciutadà ha passat dels 605 euros a 133 euros. En total, la càrrega financera de l’ajuntament no arriba al 25 per cent

Principalment són uns pressupostos de continuïtat respecte a 2020 però en els quals s’ha tingut molt en compte la part social, que arriba a superar els 3.200.000 euros, sent conscients de la importància del suport que des de l’Ajuntament s’ha donat i es continuarà donant a les i els ciutadans que travesses per moments complicats a causa de la pandèmia.

“Continuem apostant i ara més que mai, per les persones, per les seues necessitats, per la cultura, per l’esport, per l’educació, pel medi ambient, per la sostenibilitat, per l’ocupació, fonamental també al llarg d’aquests mesos futurs, en definitiva, per la base social d’aquest pressupost, que és el més important per a Burjassot. Així mateix, aquest exercici també comptarà amb un Pla d’Inversions important i que podrà aconseguir el milió d’euros i que estarà destinat a edificis municipals, centres socials, instal·lacions esportives, parcs i jardins, és a dir, les instal·lacions que també utilitzen les veïnes i els veïns de Burjassot”, ha declarat l’Alcalde de Burjassot.