Burjassot aprova una moció per a reconéixer el feminisme com a “Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat” i el manifest reivindicatiu pel Dia Internacional de la Dona

27 febrer 2019|Burjassot

Mosaico-Escudo-Ayuntamiento.jpg

El Ple del mes de febrer de l’Ajuntament de Burjassot ha portat amb si l’aprovació d’una moció, per a reconéixer el feminisme com a “Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat” i  l’aprovació del manifest reivindicatiu pel Dia Internacional de la Dona.

En el primer cas, la moció aprovada, presentada pel PSPV-PSOE, va comptar amb els vots a favor del propi partit socialista, Compromís, Ciutadans, Esquerra Unida i Totes amb Burjassot, i l’abstenció del Partit Popular. En aquesta, s’estableix que “el Ple de l’Ajuntament de Burjassot declara el seu suport al Govern d’Espanya per a iniciar els tràmits perquè la UNESCO reconega el feminisme com a “Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat””.

Per unanimitat de tots els grups, s’aprovava també el manifest reivindicatiu pel Dia Internacional de la Dona. El text recull com “des del Fòrum de participació per la Igualtat de Gènere i Espai dona, Ajuntament de Burjassot, volem reafirmar el nostre compromís tots els dies de l’any amb accions i, hui, com una acció especial, amb aquest manifest reivindicatiu d’igualtat real entre dones i homes, una reivindicació que és la de totes i tots, sense excepció”.

Així mateix, destaca com “en 2018 hem viscut molts avanços socials, s’ha signat el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i, Burjassot, gràcies a la seua trajectòria, forma part d’ell, també estem dins de la Xarxa de Municipis contra la violència de gènere, comptem amb una professional Agent d’Igualtat que pertany a l’equip municipal d’atenció integral d’Espai dona, s’ha modificat part de la legislació espanyola per a avançar socialment en el nostre camí cap a la no discriminació” i “s’ha començat el procés per a aprovar la Llei d’Igualtat salarial nacional i autonòmica”.

El manifest també recull la creació “en gran part d’Espanya de centenars de Punts Violeta i, a Burjassot, també vam tindre el nostre durant les festes patronals, aquesta experiència ens confirma, una vegada més, la necessitat de continuar realitzant accions com aquesta”.