Burjassot celebra el 8M i reivindica major presència de la dona en totes les esferes socials

8 març 2024|Burjassot

CEMEF 8M

A les 12 h del divendres 8 de març de 2024, la plaça d’Emili Castelar de Burjassot ha sigut fòrum i altaveu per a la lectura del Manifest Reivindicatiu amb motiu del Dia Internacional de les Dones, amb el qual l’Ajuntament de Burjassot i el Fòrum per la Igualtat de Gènere del municipi han tornat a revindicar públicament una igualtat real i efectiva entre dones i homes en la societat.

El text, aprovat pel ple municipal el passat 27 de febrer, amb l’únic vot en contra de VOX, que va suposar no poder convertir-se en declaració institucional, ha posat l’accent en la necessitat de continuar fent passos per a aconseguir una major presència i representació de la dona en totes les esferes socials. El Manifest ha sigut llegit, tant en castellà com en valencià, per l’alcalde, Rafa García i de totes les regidores de l’equip de govern així com per diferents representants del Fòrum d’Igualtat i d’associacions de Burjassot mentres que, simultàniament, era traduït també al llenguatge de signes.

A continuació, l’escena s’ha traslladat fins a la seu de CEMEF on bona part del personal tècnic, així com l’alumnat i el professorat de tots els tallers d’ocupació que ara mateix estan actius, han protagonitzat una multitudinària foto de família, amb motiu del 8M.

A la vesprada, un autobús eixirà des de la Casa de Cultura en direcció a la capital, per a participar en la manifestació que se celebra, a les 18 h, pel Dia Internacional de la Dona.