Burjassot celebra el Dia de l’Arbre amb noves plantacions

27 gener 2020|Burjassot

Día del Árbol

Divendres que ve 31 de gener es commemora el Dia de l’Arbre enla Comunitat Valenciana i, a Burjassot, des de l’Oficina de Sostenibilitat Local, s’ha organitzat una jornada protagonitzada, precisament, per la plantació de nous exemplars arboris en la localitat.

Enguany, la jornada se celebrarà en col·laboració amb CEMEF SLU, a través dels seus Programes Formatius de Qualificació Bàsica. Així, l’alumnat de les quatre especialitats formatives, “Operacions de Lampisteria i Calefacció-climatització domèstica”, “Operacions Bàsiques de Cuina”, “Operacions de fabricació mecànica” i “Activitats auxiliars en vivers, jardins i zones verdes”, serà qui procedisca a la plantació de dos nous arbres, en la Plaça de l’Ajuntament.

La plantació d’aquests dos nous arbres tindrà lloc a les 10:30h i se celebrarà precedida per la lectura d’un Manifest commemoratiu del Dia de l’Arbre que llegirà l’alcalde de Burjassot, Rafa García, responsable de la regidoria de Transició Ecològica. Segons han informat des de l’Oficinal de Sostenibilitat i CEMEF SLU, els dos arbres que es plantaran, amb l’ajuda de la Brigada Municipal d’Obres, són un exemplar de Liquidambar styraciflua i un exemplar de Fraxinus angutifolia.

Segons els responsables dels programes formatius de CEMEF SLU, “amb aquest treball es pretén posar en pràctica continguts transversals establits en el currículum, a través de les competències Clau Social i Cívica i Consciència i expressions culturals, a més de dotar a l’alumnat dels coneixements necessaris per al desenvolupament d’aquestes tasques. Al mateix temps, es pretén, amb la nostra participació, que la plaça del nostre Ajuntament torne a tindre la frondositat vegetal amb la qual va ser dissenyada, millorant així el nivell de confortabilitat d’aquesta”.

També el divendres 31 de gener, a les 18h, tindrà lloc una altra plantació. En aquesta ocasió serà un grup de deu xiquets i xiquetes els qui plantaran arbustos com ruscos i plantes com coleos en una jardinera situada al costat del Col·legi Fernando de los Ríos, en el Barri de les 613 Vivendes. Un acte, que comptarà amb la presència de la regidora de Serveis Socials, Isabel María Mora.