Burjassot celebra el Dia Mundial de la Diabetis amb dues jornades d’activitats per a tot el municipi

8 novembre 2017|Burjassot

Des de 14/11/2017 fins a 15/11/2017

Día de la Diabetes

El pròxim 14 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Diabetis, data escollida perquè és l’aniversari de Frederick Banting qui, juntament amb Charles Best, va concebre la idea que els conduiria al descobriment de la insulina, a l’octubre de 1921. Davant una data tan important, i comptant amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Burjassot, l’Associació de Diabètics de Burjassot ha programat dues jornades d’activitats en les quals podran participar les veïnes i els veïns del municipi.

El 14 de novembre la jornada començarà a les 9 del matí en el Mercat Municipal l’Almara on, comptant amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants del Mercat (CODEMER) desenvoluparan “El racó del diabètic”, un punt informatiu en el qual es podran consultar tots aquells problemes ocasionats per la diabetis, els aliments més saludables i recomanats per als diabètics i els consells saludables, al costat de la prevenció i l’orientació.

Al costat dels col·legis i les escoletes participants, es realitzarà la ruta de l’alimentació saludable, per les diferents parades del Mercat, en la qual també participarà l’especialista en nutrició que setmana rere setmana es desplaça als centres municipals per a indicar als xiquets de la casa quins són els aliments més idonis per a les diferents característiques de cadascun. La jornada finalitzarà a les 13 hores.

En el cas del dimecres 15 de novembre, l’Associació posarà una taula informativa en la porta de l’Ajuntament de Burjassot, a partir de les 10 del matí, amb l’objectiu d’informar sobre la malaltia, donar a conéixer l’entitat i com es poden apuntar tant les persones afectades per la diabetis com els seus familiars.

Ja en horari de vesprada, a les 18 hores, la cita serà en la Casa de Cultura, lloc en el qual tindrà lloc una conferència informativa en la qual participaren tres expertes en la matèria i que parlaran de la importància d’una alimentació saludable o de les conseqüències de la diabetis, a més d’orientar tant als malalts com a les seues famílies per a poder conviure amb la mateixa. La conferència està oberta a tota la ciutadania.