Burjassot celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la fatiga crònica

14 maig 2018|Burjassot

Día fibromialgia

El passat 12 de maig se celebrava, a nivell mundial, el Dia de la fibromiàlgia i la fatiga crònica i, a nivell local, a Burjassot es va celebrar durant tota la setmana passada, gràcies a la programació oferida per AFIVAN, l’Associació de Fibromiàlgia València Nord amb seu a Burjassot. Després de diverses jornades matinals en les quals voluntàries de l’associació van estar presents, amb taules informatives, en la Plaça de l’Ajuntament i en diferents centres de salut i hospitals, AFIVAN va celebrar una xerrada sobre aquesta malaltia, divendres passat, que va estar impartida pel doctor, especialista en reumatologia, Juan Alberto Paz. Seguida per la regidora de Sanitat, Mª Carmen Hortelano, per la regidor de Serveis Socials i Educació, Olga Camps i per una gran quantitat de veïns i veïnes que van omplir la Sala de la Casa de Cultura on es celebrava, la xerrada oferida pel doctor Paz va servir per a aportar informació sobre aquestes malalties, al mateix temps que també es van desmuntar nombrosos mites que les envolten i es van resoldre nombrosos dubtes, expressades pels presents.

El dissabte al matí, Dia Mundial de la fibromiàlgia i la fatiga crònica, AFIVAN va organitzar una jornada de commemoració que va començar amb una classe oberta de ball per a totes les persones que volgueren sumar-se. Impartida pel ballarí Ángel Ramírez i conforme avançava, la classe oberta va anar guanyant en seguiment i, en finalitzar, eren moltes les persones les que s’havien unit a ballar. L’estona de ball va donar lloc a la lectura del Manifest reivindicatiu, que va ser presentat per Mª Carmen Domingo, presidenta d’AFIVAN i llegit per la secretària de l’entitat. Les sòcies d’AFIVAN i tots els presents van comptar amb la companyia de l’alcalde, Rafa García, la regidora de Serveis Socials, Olga Camps, la regidora de Joventut i Falles, Estefanía Ballesteros i el regidor de Policia i Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez Menero.

La commemoració del Dia Mundial de la fibromiàlgia i la fatiga crònica va culminar amb un gran i simbòlica abraçada col·lectiva protagonitzat per totes les persones que romanien en la plaça; una abraçada que pretenia donar visibilitat a aquesta malaltia sobre la qual encara hi ha molt per investigar i conéixer i, al mateix temps, simbolitzar el suport i solidaritat envers totes les persones afectades per aquesta malaltia.