Burjassot celebra el Dia Mundial del Cooperativisme apostant per l’ocupació estable, la cooperació, la solidaritat i la integració en el treball

29 juny 2017|Burjassot

cooperativismo

Dissabte que ve 1 de Julio, es commemora el dia Mundial del Cooperativisme i per a la celebració d’enguany, l’Aliança Cooperativa Internacional ha posat el focus d’atenció en l’assumpte de la inclusió. L’Organització Internacional del Treball considera que les cooperatives no solament són importants com a mitjà per a millorar les condicions de vida i de treball de dones i homes a tot el món, sinó que també posen a la disposició dels usuaris infraestructura i serveis essencials.

Les cooperatives tenen una provada trajectòria en matèria de creació i manteniment de l’ocupació. A la Comunitat Valenciana, segons les últimes dades presentades a principis de 2017, són més d’un centenar les cooperatives creades més un miler de llocs de treball, directes i indirectes.

Per a Roc Senent, Regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Burjassot, “l’aposta pel cooperativisme és crucial per al desenvolupament local”. Afig també que “aquest model d’empresa i de treball troba en el seu ADN els valors de la cooperació i de la solidaritat i per açò no solen abandonar l’entorn en el qual naixen i creixen i a més mantenen un compromís social amb el seu origen facilitant la seua activitat econòmica i la seua acció en l’entorn”.