Burjassot celebra el lliurament dels Premis Vicent Andrés Estellés 2015

18 abril 2016|Burjassot

En el marc del Mes del Llibre i quan fa un escàs mes que es van complir 23 anys de la mort del poeta, l’Ajuntament de Burjassot celebra el lliurament dels Premis literaris Vicent Andrés Estellés, corresponents a l’edició de 2015. Aquest certamen literari va ser creat per l’Ajuntament de Burjassot en 1993, any de la mort del poeta de Burjassot per a honrar la memòria i reivindicar l’obra de qui està considerat com el renovador de la poesia valenciana. El certamen, que en els seus inicis se celebrava biennalment, en l’actualitat se celebra amb periodicitat anual, sempre organitzat per l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot (IMCJB), en col·laboració amb la Fundació Vicent Andrés Estellés, la Universitat de València i Edicions Bromera.

El lliurament dels Premis serà en el marc d’una cerimònia, que tindrà lloc en el Centre Cultural Tívoli, dijous que ve 21 d’abril, a les 19.30 h. Considerada com la cita cultural més rellevant del municipi, l’acte comptarà amb la presència de nombrosos representants de la Corporació Municipal, encapçalats per l’alcalde, Rafa García, a més de nombrosos càrrecs institucionals, representants de la Universitat de València i d’Edicions Bromera, representants de la cultura i la societat de València, així com una àmplia representació del moviment associatiu de Burjassot.

En 2015, la 16a edició del Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia, dotat amb 9.000 euros i atorgat per l’Ajuntament de Burjassot i l’IMCJB, ha sigut per a Elm Puig Mir, per l’obra “La invenció del sotabosc”. Natural de Sant Feliu de Guíxols (1978) i resident a Barcelona, Elm rebrà el Premi de mans de l’alcalde de Burjassot, Rafa García, i veurà el seu poemari guanyador, publicat per la col·lecció Bromera Poesia. Per la seua banda, el IX Premi de Narrativa Científica de la Universitat de València- Estudi General s’ha declarat desert, en aquesta edició.

Després del lliurament del premi, el guanyador, amb l’acompanyament musical de Carles Jove, a la guitarra acústica, i d’Adrià Estarriola, al violí, oferirà al públic assistent un recital poètic de l’obra amb què ha guanyat, “La invenció del sotabosc”.

El lliurament dels Premis Vicent Andrés Estellés, comptarà amb la col·laboració de l’Agrupació Musical Los Silos que posarà la nota musical a partir d’un quartet de flautes, i servirà també per a la presentació de les bases dels Premis de l’edició de 2016.