Burjassot celebra la Festivitat de Sant Antoni Abad el diumenge 22 de gener

13 gener 2017|Burjassot

La Plaça dels Furs serà, un any més, punt de trobada dels animals de companyia, els carros i les muntures a Burjassot per a celebrar la tradicional benedicció d’animals de Sant Antoni Abad. Burjassot celebrarà aquest dia diumenge que ve 22 de gener sobre les 13 hores, després de la missa de dotze, en la Plaza de Els Furs, enfront de la Parròquia de San Miguel Arcàngel en un acte organitzat des de la Regidoria de Benestar Animal dirigida per Olga Camps, en col·laboració amb la Penya del Cavall de Burjassot i gràcies a la col·laboració també de Pepe “Pancheta”.

Enguany van a participar en la benedicció prop de 25 propietaris de quadres i uns 60 cavalls i egües i es va a realitzar un reconeixement especial a dos joves de Burjassot, Juan García Martínez i Roser Serrano Pons.

En el cas de Juan, de tan sols 16 anys, s’ha proclamat Campió de la Comunitat Valenciana d’Alta Escola, nivell mitjà, un campionat que cap menor de 20 anys i amb una muntura de menys de 10 anys, ha aconseguit mai.

Per la seua banda, l’amazona Roser tan sols té 14 anys i ja és esportista d’alt rendiment, tal com ho ha assenyalat el Consell Superior d’Esports. Roser ha sigut representant de la Selecció Espanyola i, al costat del seu equip, l’any passat va aconseguir la medalla de bronze en el Campionat d’Europa; va ser primera classificada en categoria infantil en el Campionat d’Espanya 2016 i ha obtingut la Medalla d’Or, en la mateixa categoria, del Campionat de la Comunitat Valenciana de Domatge Clàssic, per tercer any consecutiu.

La concentració dels animals de companyia serà en la zona del Col·legi Major Sant Joan de Ribera, mentre que en el cas de les muntures i carros es realitzarà en la Plaça del Pouet, on tenen major amplitud de moviment. Una vegada concentrats tots els animals s’iniciarà la desfilada, començant pels animals de companyia que a més de rebre la citada benedicció també se’ls farà lliurament del tradicional panet de Sant Antoni, la garrofa i una estampa commemorativa. Després del seu pas, serà el moment de les muntures i dels carros que també rebran el citat detall en el seu primer pas per la benedicció.

Els animals són protagonistes indiscutibles d’aquest matí a Burjassot al qual tot el municipi està convidat donada l’espectacularitat del passeig de les muntures i carros i la gran quantitat d’espècies d’animals de companyia que desfilen per a rebre la benedicció.