Burjassot celebra la IX Nit Estellés amb l’actuació de Pau Alabajos

5 setembre 2018|Burjassot

Des de 15/09/2018 fins a 15/09/2018

IX Nit Estellés 15 de setembre

Cada setembre, el poble que li va veure nàixer, dedica el seu particular homenatge a l’universal poeta Vicent Andrés Estellés. Així, per a dissabte que ve 15 de setembre s’ha programat la celebració de la IX Nit Estellés, organitzada per AVIVA Burjassot, que dirigeix la regidora de Promoció del Valencià, Maria Viu i per l’Associació Cultural Bassot, i amb la col·laboració de l’IMCJB.

La jornada en honor a Vicent Andrés Estellés començarà a les 20h, en la Plaça d’Emilio Castelar amb la Ruta que portarà a les persones que s’animen a participar en ella, pels racons més emblemàtics, tant de la vida personal d’Estellés, com presents en la seua poesia. Com és habitual en els últims anys, els guies d’aquesta emotiva ruta seran els néts del poeta, Isabel i Vicent Anyó.

Finalitzada la Ruta, el sopar en honor al poeta i escriptor burjassoter tindrà lloc en el Mercat Antic (Plaça de Baltasar Mallent). El preu per a gaudir d’aquest sopar, a força de típics plats valencians és de 15 euros per persona i, per a reservar, cal escriure un correu electrònic a cabassot@gmail.com abans del 12 de setembre.

Malgrat l’apetitós sopar, el plat més esperat de la nit, se servirà a força de veu i concordes de guitarra. I és que havent sopat i després d’una estona de lectura estellesiana, el cantautor valencià Pau Alabajos estarà a Burjassot per a oferir un íntim concert en el qual presentarà el seu últim treball, “Ciutat a cau d’orella”, amb el qual precisament ret homenatge a Estellés. L’eixida del disc ha coincidit amb els 25 anys de la mort d’Estellés i, amb aquest treball, el cantautor de Torrent ha volgut homenatjar un dels seus referents, traslladant la seua poesia directa, col·loquial i sincera, a un interessant terreny del pop actual.

Paral·lelament a la celebració de la IX Nit Estellés, la Casa de Cultura alberga, fins al 14 de setembre, l’exposició “Vicent Andrés Estellés, cronista de records i d’esperances”, elaborada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua quan es van complir vint anys de la mort del poeta de Burjassot.