Burjassot celebra la VIII Nit Estellés amb música, cinema i poesia

7 setembre 2017|Burjassot

Festa Estellés 2017

Per huité any consecutiu i pocs dies després del 93 aniversari del seu naixement a Burjassot, la ciutat que va ser bressol del poeta valencià més conegut i reconegut mundialment, és a punt de celebrar la festa anual en el seu homenatge. Es tracta de la VIII Festa Estellés la qual, organitzada des d’AVIVA, l’Agència de Promoció del Valencià de Burjassot, dirigida per la regidora Maria Viu, se celebra en el municipi per a posar en valor la memòria del poeta Vicent Andrés Estellés, així com la seua rellevant obra. L’organització de la Festa Estellés compta amb la col·laboració de l’Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot, que dirigeix la regidora Lluna Àrias, Escola Valenciana, Horta Nord Coordinadora pel Valencià i l’associació cultural Bassot.

La VIII Festa Estellés aglutina una sèrie d’activitats que començaran el pròxim 14 de setembre, a les 20:30 h en el Centre Cultural Tívoli, amb la projecció de la pel·lícula “Cos mortal”, del valencià Carles Chiner. Amb entrada lliure, aquesta pel·lícula que adopta el títol d’un poema estellesià, narra el recorregut vital d’Horaci, un jove que es guanya la vida netejant els carrers de la ciutat de valència, però que, al temps, fer un documental sobre el poeta valencià Vicent Andrés Estellés, s’ha convertit per a ell en una necessitat vital.

El gruix dels actes de la Festa Estellés es concentraran el dissabte 16 de setembre i començaran, a les 20 h, amb la tradicional “Passejada estellesiana”, a càrrec dels néts del poeta, Isabel i Vicent Anyó Andrés. L’eixida es realitzarà des de la Plaça de l’Ajuntament. Després d’aquest passeig per llocs emblemàtics de Burjassot, presents en l’obra d’Estellés i rellevants en la seua vida, l’antic Mercat Municipal albergarà el sopar Estellés, que tindrà lloc a les 21:30 h. Per a assistir al mateix, amb un preu de 12 euros, cal confirmar assistència en cabassot@gmail.com i, així mateix, indicar si s’és vegetarià.

En una nit dedicada a Vicent Andrés Estellés, la música és sempre convidada i benvinguda. El duet format per Mireia Vives i Borja Penalba seran els encarregats de posar veu i concordes a la nit, amb la presentació del seu segon treball en conjunt, anomenat “Línies en el cel elèctric”.

Finalment, la festa 2017 en honor a Estellés finalitzarà el diumenge 24 de setembre amb la celebració de la Ruta “L’horta a través d’Estellés”, inclosa en les Rutes per l’Horta que organitza l’Oficina de Sostenibilitat Local del Ajuntament de Burjassot. L’eixida serà a les 10 h i la inscripció, gratuïta, pot realitzar-se en el telèfon 96 364 95 15 o el correu electrònic a mediambient@ayto-burjassot.es.