Burjassot celebra una jornada esportiva oberta a tota la ciutadania i activitats d’oci i temps lliure per a commemorar el Dia de les Famílies

9 maig 2022|Burjassot

Des de 15/05/2022 fins a 15/05/2022

El Poliesportiu Municipal de Burjassot serà el punt de trobada de tot el municipi, xicotets, joves i majors, en una jornada de diumenge diferent on, d’una banda, es gaudirà de l’esport de manera divertida i alhora reivindicativa i, d’altra, es commemorarà el Dia Internacional de les Famílies, amb activitats d’oci i temps lliure. La jornada tindrà lloc el diumenge 15 de maig a partir de les 10.00 hores.

Aquest matí tan especial per a tota la ciutadania és, d’una banda, una jornada lúdica, esportiva i alhora compromesa amb la igualtat i amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones, ja que la jornada estava prevista per al mes de març però va haver de posposar-se a causa de les inclemències meteorològiques. Un esdeveniment organitzat des d’àrea d’Igualtat i Feminisme d’Ajuntament de Burjassot, dirigida per l’alcalde, Rafa García, a través de la Unitat d’Igualtat (Espai Dona) al qual s’unirà la Regidoria d’Educació, dirigida per Manuela Carrero, amb el seu projecte “Diumenges als parcs”, que aqueix dia desenvoluparan les seues activitats d’oci entorn de la commemoració del Dia Internacional de les Famílies. La jornada també compta amb la col·laboració de la Regidoria de Protecció i Drets de la Infància, dirigida per Yolanda Andrés.

La jornada “Dones i esport. Jornada per la visibilització de l’esport en femení” arriba al Poliesportiu carregada d’activitats esportives que es repartiran per tot el Poliesportiu, amb tennis, pilates, zumba, atletisme…i un llarg etcètera de modalitats esportives que poden practicar totes les persones disposades a passar un gran matí de diumenge.

No faltaran tampoc diferents carpes de les entitats i associacions de Burjassot que mostraran el treball que realitzen en el municipi i diferents exhibicions, com la de les xiques i els xics de l’aeròbica i les xiques de rítmica. Seran a les 10.00 hores per a inaugurar la jornada.

A les 10.30 hores, tindrà lloc una xarrada-col·loqui dinamitzada per la periodista i guionista especialitzada en Violència de Gènere, Paqui Pérez; xarrada que tindrà com a ponents a Ester Díaz, jugadora de bàsquet, Mª Dolores Ochoa, jugadora de tennis adaptat i Nuria Sánchez ‘Mulán’, jugadora de futbol.

Una hora més tard, sobre les 11.30 hores, serà el lliurament d’obsequis i la distribució d’activitats que es desenvoluparan de 12.00 a 14.00 hores i, a partir d’aqueix moment, només farà falta roba còmoda i calçar-se les sabatilles d’esport per a gaudir d’aquest matí esportiu i reivindicatiu.

Paralel·lament, a les 11.00 hores, començaran les activitats de “Diumenges als Parcs” per a celebrar el Dia de les Famílies, amb contacontes, titelles, tallers de manualitats, jocs gegants de fusta i animacions per a totes les edats.

Serà un gran matí a la qual està convidada a participar tota la ciutadania de Burjassot, amb activitats per a totes les edats, amb detalls per als participants i amb l’únic objectiu que totes i cadascuna de les persones que participen en la mateixa gaudisquen jugant o practicant el seu esport favorit i, alhora, reivindiquen la igualtat entre dones i homes i la importància de la família.