Burjassot celebra una jornada lúdica per a presentar la Gira per la Infància 2018 amb la participació de la unitat especial de cavalleria i el servei de mitjans aeris del Cos Nacional de Policia.

5 juliol 2018|Burjassot

Des de 14/07/2018 fins a 14/07/2018

Gira por la infancia julio 2018

Després d’uns mesos de treball per a avançar tots els preparatius de cara a l’inici de la pròxima edició de la Gira per la Infància, que partirà de Burjassot a l’octubre, el pròxim 14 de juliol, a partir de les 9.30 hores del matí, la Plaça de l’Ajuntament del municipi acollirà la presentació oficial de la Gira per la Infància 2018.

Una jornada lúdica i associativa oberta a tota la ciutadania, grans i menuts, i que ha estat preparada des del Consistori a través de la regidoria d’Educació, dirigida per Olga Camps i el Consell Independent de Protecció de la Infància (CIPI).

Com s’ha assenyalat, la jornada començarà a les 9.30 hores i, en aquesta, se succeiran les activitats realitzades per diferents entitats associatives. A més, a les 11.30 hores tindrà lloc la presentació de la Gira per la Infància 2018 en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Burjassot, a càrrec de l’alcalde, Rafa García i del president del CIPI, Antonio Jiménez.

Es comptarà amb la participació del Grup Scout Impeesa 243 Burjassot, que realitzarà danses, jocs, un taller de reciclat i la construcció d’estructures amb troncs i amarres. La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de l’Ajuntament de Burjassot (UPCCA) desenvoluparà un taller de begudes saludables mentre que ADERES Burjassot informarà sobre esports inclusius, els Júniors de San José Obrero realitzaran un taller de veles aromàtiques i el Club ASFI realitzarà un taller de xapes i de sabó.

En aquesta jornada es comptarà també amb la participació de Protecció Civil Burjassot, que realitzarà una demostració d’un rescat, amb l’exhibició de la Unitat Canina de la Policia Local de Burjassot, amb Falcon al capdavant i amb la participació de la unitat especial de cavalleria i el servei de mitjans aeris del Cos Nacional de Policia. En aquest últim cas, un helicòpter del servei se situarà a una altura prudencial sobre la Plaça de l’Ajuntament per a saludar a tots i totes les participants en la jornada i es mantindrà durant un espai de temps per a delit de tots els presents en la plaça.

Passat l’estiu, concretament el 15 d’octubre, és el dia marcat en el calendari perquè la Gira per la Infància comence a rodar, eixint des de Burjassot després de la celebració del Congrés per la Infància. S’espera que l’expedició de la Gira partisca de Burjassot per a recórrer diferents ciutats espanyoles, fer parada en altres països com el Marroc o Portugal i finalitzar en Monterey (Mèxic).

La Gira per la Infància és un projecte pedagògic i social que té com a finalitat crear una nova cultura del bon tracte a la infància. L’any passat va comptar amb una expedició de més de 200 participants de diferents països, que van compartir les seues inquietuds i experiències en programes de participació infantil en diversos llocs del món. L’entrada de Burjassot en el projecte va ser un pas avant més dins del Pla Burjassot, Ciutat Educadora, impulsat des de la Regidoria d’Educació. En aquests moments, Burjassot és Ciutat Ambaixadora de la Infància.