Burjassot celebrarà el Centenari del seu Ajuntament

29 juliol 2015|Burjassot

La primera sessió plenària en l’Ajuntament de Burjassot tenia lloc el 14 d’agost de 1915, una data marcada en el calendari de tots els burjassoters i que enguany suposa el Centenari de la Casa Consistorial.

Una data que també s’ha recordat en el Ple Ordinari del mes de juliol que ha aprovat, per unanimitat, la moció presentada per EU per a “la celebració de la construcció de la Casa Consistorial i Escoles”.

L’edifici, de nova planta, es va projectar per a albergar les Escoles municipals i la Casa Consistorial, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament, de majoria republicana, amb el seu alcalde Don Roque Riera Juan al capdavant, si bé va comptar amb el suport i la participació de tots els veïns i les veïnes, que fins i tot van aportar fons per a aquest fi”, tal com assenyala el text aprovat. Amb el pas dels anys, “les escoles es van traslladar a altres emplaçaments més adequats, dedicant-se la totalitat de l’edifici a Casa Consistorial”.

La data del 14 d’agost “no pot passar inadvertida”, segons la moció aprovada en la qual s’ha acordat “commemorar amb un acte solemne el centenari de la posada en funcionament de l’actual Casa Consistorial” i, a més, “retre homenatge els veïns i les veïnes que, fa cent anys, van fer possible que Burjassot tinguera escoles municipals i una Casa Consistorial”.