Burjassot commemora el Dia Internacional de la Dona amb una setmana repleta d’activitats obertes a la ciutadania

19 febrer 2019|Burjassot

Des de 04/03/2019 fins a 10/03/2019

Espai Dona con información

Del 4 al 10 de març, Burjassot viurà dies de reivindicació, de col·lectivitat, de defensa de la igualtat i d’activitat, de molta activitat. De la mà de la regidoria de Polítiques d’Igualtat, dirigida per Lluna Àrias, a través d’Espai Dona, el servei integral d’atenció a la dona de l’Ajuntament de Burjassot, el municipi commemorarà el Dia Internacional de la Dona amb una gran PROGRAMACIÓ.

Les activitats començaran el dilluns 4 de març, a les 20 hores, en el Saló de Plens de l’Ajuntament on tindrà lloc el lliurament del guardó “Dones amb iniciativa”, reconeixement realitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, dirigida per Roc Senent, a través de CEMEF. Un dia més tard, el dimarts 5 de març, el punt de trobada serà la Casa de Cultura a les 19 hores, on tindrà lloc la taula redona “Dones en treballs masculinitzats”.

Continuant amb les activitats de la setmana, el dimecres 6 de març a les 19 hores i en l’antic Mercat Municipal es desenvoluparà el taller d’estampació de samarretes “Construïm un món igualitari”. Les inscripcions per a participar en el mateix poden realitzar-se fins al 26 de febrer en Espai Dona i poden participar totes les persones que així ho desitgen aportant només una samarreta.

El dijous 7 de març el protagonisme és per al teatre. El Tívoli obrirà les seues portes, a les 19 hores, a la posada en escena de “La Rueda. Una obra diferente donde la mujer es la protagonista”, que arriba amb el Grup Teatral Paraules i Dones de Burjassot. Abans de la representació tindrà lloc la lectura del manifest reivindicatiu amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, es viurà de manera intensa des del matí a Burjassot. A partir de les 11.30 hores la Plaça de l’Ajuntament acollirà la trobada de la ciutadania amb activitats, música i lectura també del manifest reivindicatiu per la commemoració del dia. A més, es donarà suport a la vaga feminista. De vesprada, a les 17 hores, serà l’eixida a la manifestació pel Dia Intencional de la Dona que tindrà lloc a València. La reserva de plaça per a acudir en els autobusos que habilitarà Espai Dona pot realitzar-se fins al 6 de març. El grup anirà acompanyat per la batucada “Green Gos” i pel grup de batucada de dones del curs d’Espai dona.

El cap de setmana d’activitat començarà el dissabte 9 de març a les 11 hores en el Centre Social Ausiàs March, en la Plaça de l’actor Antonio Valero, on es crearà un mural col·lectiu. Per a finalitzar les activitats, el diumenge 10 de març, a partir de les 10 hores, s’iniciarà un passeig amb visió de gènere per l’horta de Burjassot. En aquest cas, les inscripcions també cal realitzar-les abans del 6 de març. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de l’Oficina de Sostenibilitat Local.

Totes les activitats estan obertes a la ciutadania en general, són gratuïtes i compten amb el finançament del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

A més dels citats col·laboradors, en les activitats també es compta amb el suport de les Regidories de Cultura i Joventut, des de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut i de *CW Comunicació.

Aquelles persones interessades a participar en les activitats, el taller, la ruta per l’horta i la reserva de la plaça d’autobús, han d’inscriure’s enviant un correu electrònic amb les seues dades personals a serveidinamitzacio@ayto-burjassot.es, telefonant al 963 906 718 o passant-se per Espai dona, situat en el Centre Social d’Ausiàs March, en la Plaça de l’Actor Antonio Valero.