Burjassot comptarà amb un Consell de Participació de Benestar i protecció animal

22 març 2018|Burjassot

reunión bienestar animal

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Burjassot ha acollit una reunió convocada per la regidoria de Benestar Animal que dirigeix la regidora Olga Camps Contreras a la qual van assistir nombrosos ciutadans i ciutadanes, particulars i representants del teixit associatiu local, sensibilitzats amb els assumptes que tenen a veure amb les mascotes i animals del municipi. A més de la pròpia regidora de Benestar Animal, van assistir també a la reunió l’alcalde, Rafa García; el regidor de Policia i Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez Menero i el regidor de Serveis Municipals, Manuel Lozano.

Entre els punts de l’Ordre del Dia abordats, destaca l’aprovació per unanimitat de les persones assistents de la pròxima constitució d’un Consell de Participació Ciutadana per al benestar i protecció animal, la creació del qual començarà a tramitar-se en breu.

D’altra banda, amb el que respecta a l’actual situació dels Gosparc, el regidor Manuel Lozano va explicar que s’han condicionat amb una grava especial per a no danyar els coixinets de les potes dels gossos, al mateix temps que es va aclarir la diferència existent entre aquests espais d’esplai i els pipicans, els quals tenen un tractament diferent i, pròximament, es van a cementar tots per a facilitar així la seua neteja i acabar amb les males olors. 

També es va sol·licitar encaridament la col·laboració ciutadana a l’hora de denunciar possibles casos de maltractament i abandó en el municipi, tenint en compte que la societat ha canviat i que l’administració també ho està fent. De fet, en paraules de la regidora de Benestar Animal, tant la regidoria com la UPAN (Unitat de Protecció Animal) de la Policia Local, mantenen una estreta relació i col·laboració amb el fiscal de medi ambient de València, Don Eduardo Olmedo, “profesional molt competent i compromès amb la causa animalista“. Una representant de la SPAB (Societat Protectora d’Animals de Burjassot), va explicar que existeix un protocol, estipulat en col·laboració amb la PLB, per a saber com actuar davant casos d’abandó i que pròximament quedarà reflectit en la web municipal per a la seua consulta.

Per la seua banda, el regidor de Policia i Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez Menero va informar als presents sobre el nombre de denúncies que s’han posat fins ara, per l’abandó d’excrements de gossos en la via pública i sobre com s’està tractant l’assumpte de les sancions per aquest motiu.

La regidora de Benestar Animal ha volgut destacar “el bon ambient que va regnar durant una reunió de dues hores en la qual tots i totes, amb molt respecte i amb visible sensibilització per la protecció i el benestar dels nostres animals, aportem les nostres inquietuds i també suggeriments perquè el benestar dels nostres animals siga el màxim possible i la convivència entre mascotes i ciutadans l’òptima“.