Burjassot, contra el maltractament i l’abandó animal

21 desembre 2016|Burjassot

El Ple de l’Ajuntament de Burjassot ha aprovat per unanimitat, en la seua sessió del mes de desembre, una declaració institucional contra el maltractament i l’abandó animal. Amb aquesta declaració, el municipi vol avançar-se a les festes nadalenques, “en les quals seran molts els animals que s’utilitzen com a “regal, tal com es desprén del text aprovat.

Amb l’aprovació de la declaració, l’Ajuntament “fa una crida a tota aquella persona que desitge adquirir una mascota perquè, abans d’adoptar-la o comprar-la legalment, pense i medite els avantatges i inconvenients de tenir-la i, el més important, l’estar disposat a oferir-li llar, afecte i cures durant tota la seua vida”. Així mateix, el Consistori “es compromet a realitzar, a través dels mitjans públics que disposa, de tot tipus de campanyes de conscienciació dirigides a evitar l’abandó animal”.

L’elecció de regalar un animal “no ha de ser fruit de l’impuls. Cal valorar tots els aspectes que comportarà incorporar un nou membre a la família. La presa de decisió ha d’involucrar a totes les persones que conviuran amb ell”.

En Ple també ha aprovat, en aquest cas amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Compromís i PP, l’abstenció de Ciudadanos i EU i el vot en contra de Totes amb Burjassot, l’Ordenança Reguladora de Subvencions.