Burjassot, distingida com a Ciutat Ambaixadora de la Gira per la Infància 2017

17 juliol 2017|Burjassot

Gira por la Infancia 2017

L’alcalde de Burjassot Rafa García, ha rebut aquest matí (17-07-2017) el distintiu que acredita a Burjassot com a Ciutat Ambaixadora de la Infància 2017, un distinció atorgada per part del Consell Independent de Protecció de la Infància, que ha estat representat pel seu president, Antonio Salvador Jiménez, també director de la Gira de la Infància 2017. L’acte, amb la presència també de la regidora d’Educació, Laura Espinosa i de la regidora de Cultura i Joventut, Estefanía Ballesteros, ha tingut lloc en el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado, el Saló d’Actes del qual s’ha omplert de xiquets i xiquetes, vertaders protagonistes de la jornada, així com de monitors i personal tècnic de l’Ajuntament.

Aquesta distinció que ha rebut el municipi es deu al fet que Burjassot acollirà pròximament el projecte internacional “Gira per la Infància”. Es tracta d’un projecte pedagògic i social que recorrerà amb autobús 15 ciutats espanyoles i Burjassot serà la ciutat representant de tota la Comunitat Valenciana. La Gira per la Infància té com a finalitat crear una nova cultura del bon tracte a la infància i, per a açò, comptarà amb una expedició de més de 200 participants de diferents països, que compartiran les seues inquietuds i experiències en programes de participació infantil en diversos llocs del món. Així, la Gira per la Infància 2017 donarà a conèixer, com a referents internacionals, els projectes “La ciutat de les xiquetes i dels xiquets” de Francesco Tonucci, “Comunitats d’aprenentatge” de Ramón Fletxa, “Cidade Educadora” de José Pacheco i la “Pedagogia del Moviment Scout”.

La Gira per la Infància farà parada en l’ambaixada de Burjassot el pròxim 20 d’octubre, amb un ampli programa d’activitats que implicaran a tots els agents socials de la localitat tenint com a denominador comú el treball col·lectiu per reconèixer el dret dels xiquets i les xiquetes a la participació activa en la societat.

L’entrada de Burjassot en el projecte de la Gira per la Infància és un pas més dins del Pla Burjassot, Ciutat Educadora que, impulsat des de la Regidoria d’Educació, s’està duent a terme en el municipi, amb projectes ja materialitzats com és el cas del Ple Infantil.

Més informació en http://www.cipinfancia.org/gira .