Burjassot dóna el tret d’eixida a les seues festes en honor a Sant Roc

27 juliol 2015|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot, a través de la Regidoria de Festes, dirigida per Manuel Pérez Menero, al costat de la Clavaria de Sant Roc 2015, encapçalada per Enrique Fernández Pareja, estan donant els últims retocs al programa de festes en honor al patró, Sant Roc, que enguany, de l’1 al 16 d’agost, conjuminarà tradició, música i moltes sorpreses perquè els veïns del municipi puguen gaudir d’unes magnífiques festes.

Les festes, enguany, començaran el dissabte 1 d’agost amb la primera de les sorpreses de 2015: el Pregó de Festes. El burjassoter Ferran Gadea serà l’encarregat, a les 23.00 h, de donar el tret d’eixida a les festes amb la lectura del pregó en la plaça de l’Ajuntament. A continuació, en el mateix lloc, hi haurà una gran festa de disfresses amb disco mòbil de la mà de Deejay Dex & La Nave de los Xala2.

Només un dia més tard, el diumenge 2 d’agost, continuarà la festa, encara que en aquesta ocasió amb roba esportiva per a assistir a la Màster Class Cubbà, impartida per Clari Fergó, que tindrà lloc a les 10.30 hores en la plaça de l’Ajuntament. A les 11.30 h la diversió continuarà per als més menuts, també en la plaça de l’Ajuntament, ja que podran gaudir de la festa de l’aigua infantil amb jocs aquàtics en els quals els trages de bany i les xancles seran el millor vestuari.

Amb l’inici de la primera setmana del mes, el dilluns 3 d’agost, començaran els tradicionals trasllats de Sant Roc, que enguany compleixen el seu XXV Aniversari. Com a novetat, i per a celebrar aquest especial aniversari, cada nit, a les 23.00 hores hi haurà disco mòbil en els diferents barris on el patró descanse. Com és tradicional en els trasllats, el sant visitarà les 13 comissions falleres del municipi, a més de recórrer les parròquies del poble i el Mercat Municipal, on es realitzarà la missa de campanya el dissabte 8 d’agost a les 19.00 hores. Els trasllats finalitzaran el dilluns 10 d’agost amb l’arribada de Sant Roc a l’Ermita que li dóna nom.

Una altra de les sorpreses d’enguany és la celebració de la I Color Fest, la carrera més divertida de l’any a Burjassot que tindrà lloc el diumenge 9 d’agost. A les 10.00 hores tindrà lloc la recollida de la borsa de la Color Fest en la plaça de l’Ajuntament per a, una hora més tard, des d’aqueix mateix punt, començar la carrera pel recorregut marcat fins a arribar al pàrquing situat al costat de l’estació del metro de Burjassot. A continuació es farà una festa del color amb disco mòbil, festa d’aigua i amb servei de barra per a recuperar forces.

La setmana gran de les festes en honor a Sant Roc començarà el dilluns 10 d’agost amb la primera de les actuacions que tindran lloc en la plaça de l’Ajuntament. La cita musical, organitzada per la Clavaria, serà a les 23.00 hores amb l’Orquestra Supernova, però, abans d’aquesta actuació i per conéixer l’oferta gastronòmica de Burjassot, es podrà gaudir de la Ruta de la Tapa en companyia de l’Agrupació Musical Los Silos de Burjassot.

El dimarts 11 a la vesprada, la tradició es donarà cita en la plaça de l’Ajuntament a partir de les 18.00 h, moment en el qual s’iniciarà un taller infantil de fanalets, on els més xicotets passaran una estona inoblidable i podran mostrar-los després en el passacarrers de llum. En finalitzar el taller es repartirà orxata i fartons entre els presents, patrocinat per Òptica Alcocer. La música serà l’encarregada de tancar la jornada en la plaça de l’Ajuntament on, a la mitjanit, la formació Takones Rumberos Social Club, farà les delícies dels presents. Aquesta actuació arriba de la mà de la Regidoria de Festes.

En l’equador de la setmana, els més menuts podran gaudir d’una vesprada pensada per a ells. Serà el dimecres 12 d’agost a les 18.00 hores en la plaça de l’Ajuntament, on gaudiran d’inflables patrocinats per Trapemar i d’una Gran Pequedisco, un espectacle patrocinat per Grup a Riure. Per reposar forces, també hi haurà repartiment d’orxata i fartons, patrocinat una vegada més per Òptica Alcocer. A les 23.00 es podrà gaudir en la plaça de l’Ajuntament del Sant Rock Music Sound amb l’actuació dels grups burjassoters Extraviados, Skatuttipresto i La Caravana, tancant el cartell els xics de Bajoqueta Rock.

Continuarà la programació festiva el 13 d’agost, amb l’Oktober Fest, a partir de les 18.00 hores en la plaça de l’Ajuntament. A les 19.00 hores es farà repartiment de Frankfurts organitzat per la Clavaria de Sant Roc i a la mitjanit començarà l’Orquestra Imagen, patrocinada per la Regidoria de Festes.

El cap de setmana començarà el divendres 14 d’agost, Dia de la Pólvora, a les 20.00 hores en l’Ermita de Sant Roc amb la benedicció de les canyes per a, immediatament després, celebrar la baixada i la rodà infantil de Sant Roc, que finalitzarà en la parròquia de Sant Miquel. A les 23.00 hores, arriba l’hora de la pólvora amb el V Concurs de Mascletades nocturnes. Els Clavaris, acompanyats per l’Agrupació Musical Los Silos, eixiran des de la plaça de l’Ajuntament cap al primer dels punts on es dispararà, proper al Centre Díaz Pintado, on a la mitjanit tindrà lloc la primera mascletada. Cap a les 00.45 hores serà la segona en l’aparcament de les Palmeres. Per a posar fi a aquest dia, la Penya El Coet de Burjassot oferirà una Gran Coetà a la 1.30 h.

La festivitat de la Mare de Déu de l’Assumpció, el 15 d’agost, començarà a Burjassot a les 12.00 hores amb una Missa solemne en la parròquia de Sant Miquel. A les 20.00 hores es realitzarà el volteig de campanes i el tret de 21 salves en honor a Sant Roc i, a continuació, començarà la processó en honor a la Verge en la qual es comptarà també amb la participació de l’Agrupació Musical Los Silos. A les 23.00 hores, patrocinat per la Regidoria de Festes, tindrà lloc el gran espectacle Musical Feeling en la plaça de l’Ajuntament i en finalitzar es realitzarà una Macro disco mòbil White Party, on hi haurà premi per a les persones que acudisquen vestides de blanc.

El diumenge 16 d’agost, el dia gran de les festes de Burjassot, començarà a les 11.30 hores amb la concentració dels Clavaris en la plaça de l’Ajuntament, des d’on es dirigiran cap a la parròquia de Sant Miquel, on tindrà lloc la Missa Major a les 12.00 hores, concelebrada pels sacerdots de Burjassot i cantada pel Cor Ciutat de Burjassot. A les 13.30 hores els Clavaris visitaran la Llar Sequera i, mitja hora més tard, a les 14.00 h, es farà lliurament dels premis del concurs de pirotècnia en el saló de Plens de l’Ajuntament per a, posteriorment, gaudir d’una gran mascletada patrocinada per la Regidoria de Festes. Ja a la vesprada, a les 20.00 h, els Clavaris es reuniran en la plaça de l’Ajuntament per a acudir tots junts a la parròquia de Sant Miquel on s’iniciarà la processó en honor al Patró a les 20.30 h.

La pujà i rodà de Sant Roc començarà a les 23.00 hores, eixint de la parròquia de Sant Miquel amb el recorregut habitual. La pólvora posarà el punt final a les festes del 2015 amb el castell de focs artificials en l’aparcament de les Palmeres. En finalitzar, la plaça de l’Ajuntament acollirà la cordà, acte que posarà punt final a les festes d’enguany.