Burjassot entrega jupetins reflectors als seus escolars perquè realitzen els Camins Escolars

9 febrer 2024|Burjassot

Sorpresos, contents i alhora molt conscienciats amb el projecte de Camins Escolars. Així s’ha sentit l’alumnat del CEIP Miguel Bordonau i del Col·legi Natividad de Nuestra Señora de Burjassot quan ha rebut els jupetins reflectors que, des de les Regidories d’Educació i Drets de la Infància, dirigides per Manuela Carrero i Yolanda Andrés, se’ls han entregat dins del projecte dels Camins Escolars.

De manera escalonada, en tots els centres educatius de primària, s’entregaran 3.000 jupetins amb l’objectiu que tinguen més autonomia per a poder anar a soles per la Ruta Escolar. Major autonomia i major seguretat ja que seran fàcilment visibles per part dels vehicles que es troben al seu pas pels carrers que els porten als seus diferents centres escolars.

A més d’en els dos citats centres, s’entregaran també en els CEIP Les Sitges, Sant Joan de Ribera, El Pouet- Nuestra Señora de Los Desamparados i Fernando de los Ríos i els col·legis Juan XXIII, La Fontaine i San Miguel.

L’objectiu principal dels Camins Escolars és promoure la mobilitat sostenible i autònoma de les xiquetes i els xiquets de Burjassot en els entorns escolars del municipi, construint rutes amb destinació als diferents centres educatius, perquè els escolars puguen anar al col·legi caminant i amb més independència. La iniciativa compta també amb la col·laboració de la regidoria de Servicis Municipals, dirigida per Manuel Pérez Menero, a més d’amb el treball i l’assessoria de la Policia Local de Burjassot i de l’Oficina de Sostenibilitat Local.

Recentment, els Camins Escolars han sigut senyalitzats de llarg a llarg dels carrers de Burjassot mitjançant uns enormes llapis i petjades grocs que, a més de marcar la ruta a peu per als xicotets que es dirigixen al col·legi, també marquen la distància que resta fins al destí. Algun d’estos llapis són, per part seua, “punts de trobada” perquè les xiquetes i els xiquets d’un mateix barri es puguen reunir i, des d’allí, emprendre la marxa cap al col·le. Així, els Camins Escolars de Burjassot recorren 15.000 metres de carrers, sent cinquanta d’estes protagonistes d’estes rutes. Rutes saludables, sostenibles, amables amb el medi ambient i que, al temps, afavorixen l’autonomia i la socialització de l’alumnat en l’exercici diari d’anar al col·legi.