Burjassot és reconeguda com a Ciutat Aliada de la Infància per Unicef

24 maig 2017|Burjassot

EDUCACIÓN- Burjassot aliada Unicef mayo 2017

En aquests dies, l’Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria d’Educació, dirigida per Laura Espinosa Pérez, ha rebut una gran notícia: el municipi ha sigut reconegut com a ciutat aliada de la infància per Unicef. Un reconeixement que anima, encara més a la Regidoria, a seguir treballant per construir col·lectivament una política sectorial basada en l’enfocament de drets de la infància, amb l’objectiu de crear un Pla d’Infància ple de grans projectes.

La regidora, junt amb els tècnics d’Educació i la direcció del Centre Socioeducatiu Díaz Pintado, s’han reunit aquests dies amb l’assessora d’UNICEF, Marlene Perkins, amb l’objectiu d’establir el full de ruta perquè Burjassot puga optar al Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància (Segell CAI). Es tracta d’un distintiu que UNICEF Comitè Español concedeix als Governs Locals pel treball que realitzen, de manera conjunta i coordinada, a favor dels drets de la infància i l’adolescència.

En particular, es tenen en compte cinc criteris bàsics de la política local a favor de la infància i l’adolescència: l’aplicació i difusió de la Convenció sobre els Drets del Xiquet, una política sectorial, integral, transversal i contínua, la participació infantil i adolescent, les aliances locals a favor de la Infància i l’Adolescència (ALIA) i la col·laboració estable entre el Govern Local i UNICEF Comitè Español.

Des de les diferents Àrees del Govern Municipal i en coordinació amb la Regidoria d’Educació, ja s’està implementant actuacions en aquestes línies, que es van a organitzar a través del Pla Municipal d’Infància, que coordinarà totes les accions.

L’Ajuntament de Burjassot es compromet a la promoció dels drets de la infància i adolescència, tal com es reflecteix en la declaració aprovada pel Ple com a Ciutat Educadora i Ciutat Aliada de la Infància.