Burjassot, escenari de la presentació de la campanya ‘Som de barri, de ciutat, de botiga i de mercat’, de la Diputació de València

2 desembre 2021|Burjassot

Campanya Som de Barri Dipu

L’Ajuntament de Burjassot ha sigut un dels quatre municipis triats per la Diputació de València per a la presentació de la campanya Som de barri, de ciutat, de botiga i de mercat, el principal objectiu de la qual és fomentar el comerç de proximitat posant en valor un dels elements que més acosten el comerç a la societat valenciana: la llengua pròpia.

La presentació de la campanya ha tingut lloc en el Saló de Plens del Consistori i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Burjassot i vicepresident de la Diputació de València, Rafa García; de la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno; de la regidora de Promoció del Valencià, Manuela Carrero; de la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Coca, i d’una nodrida representació de l’Equip de Govern. També han sigut presents els presidents del teixit associatiu comercial de Burjassot com són Dolores Bueno, presidenta de CODEMER i Pedro Soriano, president de l’Associació de Comerç i Servicis i d’Empresaris Burjassot.

La campanya, que posa com a exemple el sentiment de familiaritat que un client pot sentir en escoltar un “Bon dia!” en entrar a una botiga, pretén també que cale la idea què parlar de comerç local no és només una qüestió de poble, sinó també de ciutat, que al cap i a la fi, està integrada per cadascun dels seus barris. D’ací ve part del lema “som de ciutat” que integra el nom de la campanya i l’elecció de Burjassot, com a lloc clau per la seua localització en la primera línia metropolitana de València. I és que Burjassot té essència de ciutat per la seua grandària i divisió en barris, però no perd per això l’essència de poble que garanteix la proximitat en el comerç, que fa que el tracte siga exclusiu i el producte immillorable. I el mateix ocorre amb el valencià. Burjassot, per la seua proximitat a la gran ciutat, compta amb gent de nacionalitat i idiomes molt diversos, però alhora manté moltes famílies valencià parlants que són l’essència originària del municipi i que transmeten aqueixa sensació de proximitat, d’estar a casa.

La campanya Som de barri, de ciutat, de botiga i de mercat s’ha materialitzat en més de 125 carros de la compra i 60 bobines de paper d’embolicar que la Diputació de València ha obsequiat a l’Ajuntament de Burjassot perquè aquest, al seu torn, els faça arribar, d’una banda, als negocis guanyadors dels II Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç, celebrats recentment i també presents en la presentació de la campanya i, d’altra banda, a les associacions locals que integren comerços de proximitat, les quals els sortejaran com a part de les seues campanyes de Nadal.

Tant el disseny dels carros com el de les bobines de paper tenen un toc urbà però sense perdre l’essència de barri i de proximitat que volen transmetre. Es tracta de materials de molta qualitat que només han arribat a poc més de deu ajuntaments, sent el de Burjassot un d’ells per haver sigut pioner en l’impuls als Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç, amb la subvenció que ofereix Diputació de València, des de fa dos anys. D’entre aquests, la presentació de la campanya s’ha dut a terme només en quatre ajuntaments, tres dels quals són pioners des del primer any que s’organitzen els Premis.

La presentació de la campanya, sense perdre el seu caràcter institucional amb els discursos de la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, que dirigeix la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació i l’alcalde de Burjassot, Rafa García, va tindre un toc molt distés amb la presentació i actuacions de María Juan i María Zamora, dues de les còmiques més reconegudes actualment en el panorama valencià. La seua actuació, juntament amb el rap que la Diputació posarà a l’abast de tot el món com a espot publicitari i que posa música a la campanya, van entretindre a tots els presents que van assistir a l’acte, durant una hora plena de riures, bromes i bon rotllo.