Burjassot executarà diferents projectes d’obres i serveis proposats per la ciutadania en el Consell de Participació

31 maig 2016|Burjassot

El Saló d’Actes de la Casa de Cultura va acollir en la vesprada d’ahir (30-05-2016), una nova sessió del Consell Municipal de Participació Ciutadana (CMPC). Amb una àmplia presència de la ciutadania de Burjassot, representada per associacions de veïns i entitats socials, culturals i esportives, el CMPC va estar presidit per l’alcalde de Burjassot, Rafa García, qui és també el president de l’organisme, i va comptar amb la presència d’Emili Altur, regidor de Governació i Medi ambient i diputat provincial, José Ruiz, regidor d’Urbanisme i diputat provincial, Olga Camps, regidora de Serveis Socials i Benestar Animal, Manuel Menero, regidor de Policia i Acció Ciutadana, Roc Senent, regidor de Promoció Econòmica, Manuel Lozano, regidor de Serveis Municipals i Mª Carmen Hortelano, regidora de Sanitat, a més de diferents regidors que formen part de la Corporació Municipal, que també van assistir.

La sessió es va centrar en informar als membres del CMPC de les subvencions que l’Ajuntament de Burjassot ha rebut de la Diputació de València, per a emprar-les en l’execució de diferents obres i serveis a realitzar en el municipi. L’objecte de la sessió va ser precisament decidir, mitjançant la participació ciutadana, quins projectes eren els més convenients i urgents a realitzar, amb les subvencions rebudes.

D’un costat i quant a la subvenció destinada a l’asfaltat i pavimentació de carrers en mal estat, amb una dotació de 94.000 euros, l’alcalde va compartir amb els assistents la relació de carrers de Burjassot que els tècnics municipals han estudiat i han convingut que precisen d’una urgent repavimentació. Entre els assistents es va decidir que, a l’hora d’executar les obres, es començara pels carrers esmentats que major trànsit suporten diàriament.

D’altra banda, l’alcalde també va informar als membres del Consell del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS), per al qual la Diputació de València ha destinat una subvenció de 206.000 euros per a l’Ajuntament de Burjassot. L’alcalde va explicar els tres projectes que l’Equip de Govern ha considerat necessaris escometre amb aquesta subvenció i que són les tasques necessàries per al final condicionament del Mercat provisional com a mercat definitiu, la millora dels vestuaris de diferents instal·lacions esportives i la instal·lació de diferents pistes multiesportives prefabricades, que poden combinar la pràctica de futbol sala i bàsquet, en diferents barris del municipi que no disposen de cap instal·lació similar.

A més d’aqueixes tres actuacions necessàries per al municipi, la sessió va ser especial rellevant perquè d’ella i fruit de la participació de la ciutadania en l’aportació d’idees, van sorgir altres projectes que, després del seu debat i consens, l’Ajuntament estudiarà per a fer-los realitat, amb el muntant econòmic restant de les subvenció de PPOS, que quede una vegada duts a terme les actuacions anteriorment esmentades.

Aquests projectes que, en la sessió del CMPC celebrada ahir, van quedar consensuats, contemplen d’una banda la millora i adequació de diferents zones d’oci, com per exemple, els parcs infantils amb la instal·lació, si fóra possible, de més mòduls per a xiquets amb discapacitat, així com la millora i manteniment dels mòduls de jocs biosaludables per a persones majors. També es va consensuar la progressiva millora del carril bici al seu pas per diferents zones del municipi, així com la instal·lació d’una bancada de Burjabike en la zona d’Isaac Peral. Van quedar també debatudes i aprovades les tasques necessàries per a la reparació, posada a punt i manteniment de la xarxa wifi gratuïta del municipi. Finalment també es va consensuar l’ampliació de la quantitat d’arbres en els carrers de Burjassot i l’adequació i condicionament del terreny situat en el barri de l’Empalme per a la seua conversió en un “gos parc”, un espai d’esplai per als gossos.