Burjassot finalitza les festes en honor a Sant Roc amb una jornada que reforça la seua devoció pel patró

17 agost 2022|Burjassot

Sant Roc 2022

16 d’agost de 2022 i massa graus a l’ombra des de primera hora del matí. Però, després d’una quinzena de festa submergida en la tan patida i comentada enèsima onada de calor d’aquest estiu, els graus de més no anaven a ser un problema per a viure, al màxim, el dia gran en honor al patró de Burjassot, Sant Roc.

La jornada va començar amb la missa major en honor a Sant Roc en la qual, en finalitzar, es va nomenar a la clavaria de Sant Roc 2023. Un grup molt jove que arriba amb molta força i amb ganes de continuar donant-li empenta a Sant Roc. El clavari major, Francisco Dauder Estopiña, va passar el testimoni, en presència de l’alcalde, Rafa García, a Salvador Bautista Rubio, que assumeix el càrrec de clavari major per a 2023.

Després de la missa, la comitiva festiva, acompanyada sempre per la música de l’Agrupació Musical Los Silos, va fer la seua tradicional parada en la Llar Sequera per a després, traslladar-se a la zona de Pintor Goya. Va ser allí on Pirotecnia del Mediterráneo va disparar una potent mascletà en honor al patró, patrocinada per la regidoria de Festes, amb la novetat d’incloure l’anomenada “traca correguda” que venia, corrent i acompanyada d’incondicionals amants de la pólvora, des de la plaça de l’Ajuntament. Una novetat que va agradar als burjassoters i que va resultar molt aplaudida per recuperar una tradició de les festes d’antany.

A la vesprada, a les 20h, la imatge de Sant Roc, a coll de l’incansable grup de portadors eixia en processó, acompanyat de la Corporació Municipal, de la clavaria que finalitza la festa, de la clavaria entrant i, per descomptat, de la resta de clavaries, falleres majors i presidents de les comissions falleres, a més d’un nodrit grup de fidels. Entrada la nit però puntual, a les 23.30h, Sant Roc emprenia la seua última ruta, sens dubte la més esperada de tota la quinzena que Burjassot li dedica: la Pujà i la Rodà de Sant Roc, declarades Festes d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana en 2014. No va voler perdre’s aquesta particular cita amb la festa que engloba molta adrenalina, música, i encara més pólvora, la de la Penya El Coet, Concha Andrés, secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària.

Amb Sant Roc ja descansant en l’ermita de la qual és titular al costat de la patrona, la Mare de Déu de la Cabeza, la festivitat del qual també s’aproxima, centenars de persones van gaudir, a l’entorn de Pintor Goya, d’un impressionant castell de focs artificials, gentilesa de la regidoria de Festes, que va posar punt final a les festes de Sant Roc 2022, però dient “hola” al mateix temps, a la festa de l’any 23. I sí, el crit més repetit d’aquestes festes va tornar a eixir d’alguna gola emocionada. Pot ser que fora, una vegada més, la del clavari major, Paco Dauder: Visca Sant Roc!