Burjassot, Godella i Lanuvio, agermanades entorn de Lauri Volpi, preparen un full de ruta d’activitat

18 juliol 2018|Burjassot

Lanuvio delegación

El tenor Giacomo Lauri Volpi és l’il·lustre personatge que s’ha convertit en nexe d’unió entre els municipis de Burjassot, Godella i Lanuvio. Les dues localitats valencianes juntament amb la situada a la regió italiana del Lazio han aprovat, mitjançant sessió plenària de les seues respectives corporacions, l’acord per a l’agermanament dels tres municipis entorn de la figura del tenor que va nàixer en Lanuvio, va passar llargues temporades a Burjassot i les seues restes descansen a Godella al costat dels de la seua dona, la soprano María Ros.

Així, una comissió de treball conformada per membres de Burjassot i Godella s’ha reunit, recentment, amb l’objectiu de començar a traçar un full de ruta que dote de contingut a aquest rellevant agermanament entre les tres ciutats. Amb la presència de la regidora Olga Camps i del regidor de Turisme, Roc Senent, per part de Burjassot, així com del regidor de Godella, Paco Arandiga i de representants de les associacions de tots dos municipis, aquesta comissió ha marcat, com a principals accions a realitzar en un futur pròxim i una vegada finalitzat el període estival, la redacció d’un document oficial que reculla l’essència i els objectius de l’agermanament entre les tres ciutats.

La proposta d’aquest document eixirà de Burjasssot, es completarà amb les aportacions de Godella i s’enviarà fins a Itàlia perquè Lanuvio faça les seues pròpies. Una vegada consensuat el document a tres bandes, aquest serà compartit i signat per les tres localitats, sent la idea inicial que l’acte institucional de la signatura puga celebrar-se a la casa de Lauri Volpi. Aquest acte podria realitzar-se en els pròxims mesos i amb la presència de les tres delegacions.

Així mateix, també es començarà a treballar per a la creació d’una associació, de caràcter municipal, que s’encarregue de dinamitzar totes la idees i possibles accions culturals i socials que es puguen desenvolupar en el si de l’agermanament. D’igual forma, també es pretén contactar amb associacions locals que, per la seua naturalesa i finalitat, puguen en un futur realitzar activitats d’intercanvi social i cultural amb associacions de Lanuvio, així com també es pretén proposar una bateria d’activitats que siguen susceptibles d’intercanviar entre els tres municipis agermanats.

La comissió de treball va acordar tornar a reunir-se a la meitat pròxim mes de setembre.