Burjassot gravarà i donarà a conéixer en la web municipal els acords que prenga la mesa de contractació

24 juliol 2015|Burjassot

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha plantejat els integrants de la Mesa de contractació gravar i publicar en la pàgina web municipal les sessions que se celebren de la mesa de contractació. “En la meua presa de possessió em vaig comprometre amb Burjassot al fet que la transparència seria un eix fonamental d’aquesta legislatura i hem començat ja a treballar per aconseguir-ho”, ha ressaltat.

Rafa García va realitzar ahir aquesta proposta durant la sessió de constitució de la Mesa de contractació en la qual estan integrats tots els partits polítics amb representació en el ple. Aquesta idea pretén, segons va argumentar després de la reunió, “augmentar la transparència del nostre Ajuntament, però també donar passos per a acostar i que la ciutadania conega els mecanismes de la presa de decisions”.

Després de constituir-se la Mesa de contractació, l’alcalde va explicar que “les ciutadanes i els ciutadans de Burjassot tenen dret a disposar de tota la informació de la gestió de l’Ajuntament i a poc a poc anem a engegar mecanismes que garantisquen l’accés a la informació i el coneixement dels òrgans de presa de decisions”. Sobre aquest tema, va ressaltar que “és fonamental millorar el nivell de confiança ciutadana en les institucions i considere que donar a conéixer el contingut de les meses de contractació és un pas important perquè la ciutadania vaja recuperant aqueixa confiança”.

L’alcalde de Burjassot va ressaltar que “com a responsables del govern de Burjassot és la nostra obligació rendir comptes sobre els contractes que es formulen i aproven, explicar en què es gasten els diners públics” i va argumentar que “en el nostre ajuntament totes les decisions del govern es prenen seguint criteris tècnics, però pot ser que molts ciutadans desconeguen aqueix procés i amb aquesta mesura donarem a conéixer el procés d’adjudicació d’obres o contractes i els ciutadans sabran els motius tècnics pels quals es contracta una empresa; els ciutadans i les ciutadanes coneixeran la deliberació de la Mesa de contractació”.