Burjassot homenatja Estellés amb un mural de píxels creat amb els seus versos

26 setembre 2017|Burjassot

estelles per pixels

La Regidoria de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Burjassot que dirigeix Maria Viu ha posat en marxa, a través d’AVIVA, l’Agència de Promoció del Valencià, la campanya “Estellés per píxels”, una iniciativa que pretén arreplegar els poemes preferits de les veïnes i veïns, amb l’objectiu de configurar un gran mural que s’instal·larà en un centre educatiu del municipi.

És, tal com explica AVIVA, “una experiència artística a compartir. De lluny, el record d’Estellés en un dels carrers del seu Burjassot natal. De prop, la seua obra cristal·litzada en mil bocins a tocar de mà. Es tracta d’un mural d’Estellés en què cada píxel és un fragment de la seua obra”. Per a completar-lo, s’ha habilitat a la pàgina web de l’Ajuntament de Burjassot un espai, www.burjassot.org/aviva/ExP, on tota la gent interessada pot compartir el seu poema preferit d’Estellés a través d’un formulari. AVIVA penjarà eixos poemes a les seues xarxes socials i els nou primers amb més “m’agrada” aconseguiran un xec regal de 30 € per a comprar i gastar en les llibreries de Burjassot.

La participació està oberta també a les associacions i centres escolars. D’aquesta manera, es distribuiran tres premis d’un xec regal de 30 € per a comprar a les llibreries de Burjassot per als col·legis, altres tres per a associacions de Burjassot i tres més per al públic en general.

En paraules de la regidora de Promoció del Valencià, Maria Viu, “és un format innovador. Els artistes el faran amb píxels, una picadeta d’ull a la comunicació en el present i el futur, i en l’època del poeta, i es farà a més de manera participativa, ja que el veïnat serà qui proporcione els versos del nostre poeta”.  Per a Maria Viu, “era una cosa que tenia pendent el poble. Tenim els Premis Estellés, fem Ruta Estellés, Nit Estellés… però ara li’n farem al nostre poeta un homenatge permanent. I estarà a més en un dels carrers on ell va viure, en un centre educatiu prop del centre del poble que va estimar i que també és entrada a l’horta, protagonista en la seua obra i vida”.

El pròxim 15 d’octubre finalitza el termini per a enviar propostes.