Burjassot inicia el procés per a la digitalització de l’arxiu municipal

4 desembre 2020|Burjassot

Archivo Municipal 2

L’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria de Cultura i Patrimoni, que dirigeix Javier Naharros, ha posat en marxa el projecte de digitalització de l’arxiu municipal amb la finalitat de fer-lo més accessible i per a la millor conservació d’aquest, amb la reducció de la manipulació física en les futures consultes. Així, a més de facilitar el treball administratiu dels treballadors i tècnics del propi Consistori, s’habilitarà un portal web perquè els ciutadans i ciutadanes puguen consultar els fons històrics de la ciutat. 

A més, paral·lelament al projecte de digitalització, s’està treballant en la modernització i en la millora de les instal·lacions de l’arxiu municipal, l’organització del qual s’està duent a terme per part del personal dins del Pla d’Ocupació desenvolupada per l’Ajuntament de Burjassot.

Des de Cultura i Patrimoni apunten que “es tracta del procés de digitalització més ambiciós realitzat fins al moment. Amb la finalització d’aquest projecte s’haurà completat la total digitalització de més de 200 anys de la nostra història, recollits en els llibres d’actes municipals i de comissions permanents. Aquestes són les sèries documentals més importants que ha generat i continua generant un municipi”.

En total, els documents a digitalitzar consten de més de 90 llibres d’actes i comissions permanents, tres llibres de cens i estadística de 1852 i un registre del cementeri municipal de les dècades de 1920 i 1930.