Burjassot inicia el programa “Jove Oportunitat” de l’IVAJ

30 gener 2017|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria de Serveis Socials, dirigida per Olga Camps, engegarà dilluns que ve, 30 de gener, el nou programa de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) “Jove Oportunitat” (JOOP), dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys que actualment ni treballen ni estudien.

El programa JOOP està dirigit a joves que, havent deixat d’estudiar de manera primerenca i sense obtenir titulació o tenint únicament el graduat en ESO, no estan treballant ni tampoc realitzant estudis en aquests moments. L’IVAJ ha començat a executar aquest programa, finançat pel Fons Social Europeu, en 19 municipis de la Comunitat Valenciana, entre ells, Burjassot.

L’objectiu d’aquests tallers és realitzar una acció de coaching als joves amb la finalitat de motivar-los i donar un gir radical a la manera en què s’enfronten a les seues realitats: personal, social i laboral. Es tracta d’una teràpia “de xoc” que es durà a terme per pedagogs i monitors experts, qui orientaran i informaran als participants de totes les alternatives possibles per a dur a terme el seu propi projecte vital i laboral, amb una metodologia completament diferent al que estan acostumats: sense llibres, sense anotacions, sense exàmens i sense deures, “es tracta d’atraure’ls fent activitats que els resulten atractives i divertides”, tal com han assenyalat fonts municipals.

Durant el mes de gener s’ha realitzat la selecció dels alumnes “joopers”, alumnes que iniciaran el taller dilluns que ve en el Centre Socioeducatiu Díaz-Pintado. Les sessions, un total de 44, constaran de tallers i dinàmiques grupales, activitats i entrevistes individuals i diverses excursions entre les quals s’inclou una estada de dos dies en un alberg juvenil i almenys 20 visites a diferents empreses d’acolliment de la província, per a conèixer nous sectors i possibles eixides laborals. Aquestes visites estaran guiades per un mentor de la pròpia empresa, qui els mostrarà la realitat pràctica del treball que allí realitzen.

A més, es preveu que dins dels tallers ordinaris reben xarrades de diferents professionals de diversos àmbits, amb els quals podran mantenir una conversa propera, i que col·laboren en el procés de reflexió i les seues possibilitats d’actuació per a millorar la seua realitat i la seua empleabilitat.

En finalitzar el taller els “joopers” de Burjassot rebran un certificat d’assistència expedit per l’IVAJ, i realitzaran dues jornades de retrobament, passat un temps, per a conèixer la seua evolució després del JOOP. A més, s’està treballant en la possibilitat d’oferir noves opcions formatives que els puguen resultar interessants.