Burjassot inicia les accions commemoratives del 8M amb l’exposició “Mujeres Españolas. YO DONA”

20 febrer 2024|Burjassot

b_8m_2024_rrss_calendario_cst-03

L’equip multidisciplinari que compon la Unitat d’Igualtat- Espai Dona de l’Ajuntament de Burjassot, dependent de la Regidoria d’Igualtat i Feminisme, dirigida per Yolanda Andrés, ja ho té tot preparat per a començar les accions commemoratives del 8M, Dia Internacional de la Dona.

Accions que començaran dijous que ve 22 de febrer amb l’obertura, en l’edifici de l’Ajuntament, de l’exposició “Mujeres Españolas” que, basant-se en històries de vides reals i situacions concretes, realitza una aproximació a les diferents identitats territorials, culturals, socials i professionals de les dones espanyoles.

La mostra sorgix de la col·laboració entre la revista YO DONA i l’Institut de les Dones, a partir dels reportatges publicats per la revista, l’any 2010. L’exposició podrà visitar-se de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores, l’horari habitual del consistori.

Esta primera acció passarà el testimoni a Marina Marroquí, qui posarà en escena el monòleg “Eso no es amor”, pensat per a l’alumnat dels instituts de Burjassot i per a associacions i entitats juvenils. Es tracta d’una conferència-monòleg sobre els mites de l’amor romàntic i les violències masclistes narrades en primera persona. Tindrà lloc en el Centre Cultural Tívoli, el dimecres 28 de febrer, a les 11.30 hores i, acte seguit, hi haurà una xarra-col·loqui amb Marroquí.

El divendres 1 de març, a través de la Regidoria de Comerç, dirigida per Rosa Coca, el Saló de Plens de l’Ajuntament acollirà el lliurament dels guardons ‘Dones amb iniciativa’ que, un any més, reconeixeran el treball de dones emprenedores del municipi les quals, dia a dia, en els seus negocis, oferixen el millors productes i serveis a la ciutadania.

El diumenge 3 de març a les 17.30 hores, la cita serà en el Centre Cultural Tívoli on tindrà lloc el xou pòdcast “Contra les violència masclistes en internet”, amb Sindy Takanashi, Carla Galeote i Julia Salander. Una xarrada debat on s’anirà mostrant a quin tipus de violència estan sotmeses les dones i s’invisibilitzen, perquè estan normalitzdes entre adults i joves. Esta activitat és gratuïta fins a completar aforament.

Sindy Takanashi tornarà el dilluns 4 de març al Tívoli, en este cas en horari de matí, a les 11.30 hores, i ho farà amb Danny Ribeiro per a participar en la xarrada-col·loqui “Educació sexual amb perspectiva de gènere” que tindrà lloc amb l’alumnat dels instituts de Burjassot i les associacions juvenils que vulguen participar en l’activitat.

No podia faltar en la programació d’enguany l’obra de teatre de l’Associació Teatral Paraules i Dones que, fidel amb la programació del 8M a Burjassot, representarà, també en el Tívoli, “Kellys en acción”. Serà el dijous 7 de març, a les 19.00 hores i, com és habitual, l’entrada és lliure i gratuïta.

Els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona finalitzaran el dia 8 de març amb la lectura del manifest reivindicatiu elaborat des del Fòrum per la Igualtat de Gènere i l’Ajuntament, a les 12.00 hores, en la Plaça de l’Ajuntament. A la vesprada, sobre les 17.00 hores està prevista l’eixida dels autobusos, des de la Casa de Cultura, per a acudir a la manifestació que se celebrarà a València.

Per a reservar plaça en l’autobús, cal posar-se en contacte amb la Unitat d’Igualtat- Espai Dona a través dels correus electrònics mpilar.perez@burjassot.es/ accionsocial@burjassot.es.