Burjassot inicia les tasques de retirada de materials i consolidació del mur del Pati de Les Sitges

19 setembre 2018|Burjassot

obras muro Los Silos
Obras muro Los Silos 2
Obras muro Los Silos

Tal i com va informar ahir l’alcalde de Burjassot, Rafa García, hui s’ha començat la retirada de les restes del mur perimetral del Pati de Les Sitges, caigut ahir dimarts de matinada a causa de la gran quantitat d’aigua caiguda des del dissabte passat i més en concret entre la nit del dilluns al dimarts.

En aquests moments comença la retirada dels materials i la realització de les mesures d’emergència i cautelars que es realitzaran també en el menor termini de temps possible. En aquesta primera fase es retiraran les terres i els carreus, sent les primeres emmagatzemades per si són necessàries per a la seua posterior reposició, i els carreus també seran emmagatzemats per a la reposició posterior del mur. Entre les mesures cautelars cal afegir la neteja d’elements inestables en el mur o talús que està en peus, la realització d’una xicoteta actuació que derivarà les possibles aigües cap a les eixides naturals del monuments mitjançant les gàrgoles laterals, i el cobriment i protecció enfront de la pluja del talús de terra que ha quedat a la vista.

De forma paral·lela s’inicia el tràmit també de redacció del projecte de reposició i consolidació del mur caigut, que una vegada redactat, serà revisat per la Direcció General de Patrimoni i una vegada aprovat, es procedirà a la posada en marxa de l’adjudicació de les obres.

Les posteriors obres de reposició del mur es realitzaran respectant al màxim l’aparença històrica del mur del Pati de les Sitges i utilitzant les terres i pedres en la realització del citat element i els carreus en la reconstrucció de l’enllosat. Aquest treball serà el més meticulós possible quant a l’aspecte i materials originals del monument.

Tal com apuntava l’alcalde de Burjassot, Rafa García, “hem reaccionat el més ràpidament possible davant el que ha succeït, som conscients del valor que té el Pati de les Sitges per a tots nosaltres, i estem totalment segurs que en breu temps serà un mal somni i el nostre pati tornarà a lluir amb normalitat a l’espera de la gran rehabilitació pendent del Ministeri de Foment. Continuarem lluitant pel nostre patrimoni, continuarem lluitant per aquesta rehabilitació, que és l’única cosa que en aquests moments ha de ser important, i el que ha sigut important des que sóc alcalde d’aquest municipi quant al nostre patrimoni es refereix”.