Burjassot inicia una campanya informativa per al correcte ús dels contenidors de materia orgànica

1 març 2024|Burjassot

Els contenidors marrons, de recollida de residus orgànics, ja són una realitat a Burjassot. Des de fa dos setmanes, l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Serveis Municipals, dirigida per Manuel Pérez Menero, ha procedit a situar en els diferents barris els prop de 200 contenidors marrons en els quals la ciutadania podrà depositar els residus orgànics que genere a casa.

Perquè les veïnes i els veïns de Burjassot sàpien què tipus de restes es poden depositar en aquests contenidors, es familiaritzen amb el seu ús i, amb això, continuen posant el seu granet d’arena a mantindre el seu entorn net, el Consistori ha iniciat una campanya informativa que ha tingut com a punt de partida la porta de l’Ajuntament. Allí s’ha ubicat una carpa informatival, coincidint amb el mercadet dels dimecres, en la qual totes les persones que s’han acostat han pogut conéixer, de primera mà, quines són les restes que cal depositar en el contenidor marró.

La campanya informativa s’estendrà fins a després de les festes falleres, amb aquesta carpa que s’ubicarà, cada dimecres, a la porta de l’Ajuntament. Després de les Falles i la Setmana Santa, la campanya es traslladarà als centres educatius del municipi per a conscienciar també a l’alumnat de Burjassot.

En la primera setmana de recollida dels contenidors marrons, s’han arreplegat 2.420 quilos de residus, una quantitat a tindre en compte ja que mostra la implicació de la ciutadania de Burjassot per la correcta separació dels residus que es generen en les llars.

En els nous contenidors per a fem orgànic es poden depositar les restes de fruita, verdura, carn, peix o altres aliments, al costat de les corfes d’ou, de fruita seca o de mariscos. També és el contenidor indicat per a depositar flors, fulles i petites restes vegetals, pòsits de café i bosses d’infusions , així com tovallons i mocadors bruts.