Burjassot inicia les seues Festes Patronals en honor a Sant Roc el 2 d’agost

25 juliol 2019|Burjassot

Des de 02/08/2019 fins a 16/08/2019

Fiestas San Roque Genérica

La Clavaria de Sant Roc 2019, amb José Parra com a Clavari Major al capdavant, comptant amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Manuel Pérez Menero, ja ho té tot preparat perquè comencen les seues Festes Patronals en honor a Sant Roc. Festes que començaran el 2 d’agost i es prolongaran fins al divendres 16, dia de la festivitat del Sant.

Durant aqueixos 14 dies de festes, els veïns i veïnes podran gaudir d’actes, trasllats, espectacles de pirotècnia i actuacions musicals.

El divendres dia 2 començaran les activitats a les 18.30 hores amb el repartiment d’orxata en la Plaça de l’Ajuntament, un acte que està patrocinat per Dentalfisio. A les 23.30 hores el pregó, llegit des del balcó de l’Ajuntament, donarà començament oficial a les Festes de Sant Roc 2019. Per a acabar aqueix primer dia festiu, a les 00:00 hores actuaran Moar i Ricky DJ en la Plaça de l’Ajuntament, una vetlada musical que està patrocinada per la Clavaria de Sant Roc 2019.

Des del dia 4 fins al 10 d’agost, totes les vesprades a les 19:30 hores tindran lloc els trasllats de Sant Roc pels carrers de Burjassot visitant les Comissions Falleres i diferents entitats festives, a més de tots els barris del municipi.

El dijous 8 d’agost, a les 23:30h tindrà lloc en la Plaça de l’Ajuntament, l’actuació de l’orquestra “Módena”, patrocinada per la Clavaria de Sant Roc 2019 i, un dia més tard, novament serà protagonista la música, en aquest cas, en la Plaça del Pouet, on tindrà lloc una gran discomòbil patrocinada també per la Clavaria que, el dissabte 10 d’agost convidarà a tota la ciutadania a gaudir de Will Monster a les 23:30 hores en la Plaça de l’Ajuntament.

Entrant ja en la setmana de major activitat de les festes, el diumenge 11 d’agost, a les 19 hores es podran degustar les més riques tapes en el festival “Quinto i tapa” i, a les 23:30 hores, la música la posarà l’orquestra “La Pato” en una nova nit musical que, en aquest cas, està patrocinada per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament.

Els últims dies de festes seran molt intensos ja que les activitats es multiplicaran en el municipi. Així, el dilluns 12 d’agost, tenint com a punt de trobada la Plaça de l’Ajuntament, a les 18:30 hores se celebrarà el repartiment d’orxata i hi haurà jocs infantils, patrocinat tot per Opticenter. Ja a la nit, a les 23:30 hores l’animació musical serà a càrrec de l’orquestra “Platino”, una actuació patrocinada per la Regidoria de Festes.

A les 18:30 hores del dimarts 13 d’agost, tindrà lloc de nou en la Plaça de l’Ajuntament una altra jornada de repartiment d’orxata i jocs infantils, patrocinada per Alcocer. A les 20.30 hores la festa continuarà en la Plaça amb la degustació d’embotit, patrocinada per la Clavaria de Sant Roc 2019 i a les 23:30 hores, l’orquestra “La Metro”, patrocinada per la Regidoria de Festes, posarà la nota musical a la nit.

El dia 14 d’agost és el de la pólvora a Burjassot. Un dia en què la Penya El Coet és protagonista també dels actes programats que començaran a les 20 hores en l’Ermita de Sant Roc amb la benedicció de les canyes, prèvia a la baixada i a la rodà infantil del Sant que, eixint de l’Ermita, arribarà fins a la Parròquia de Sant Miquel.

Ja a la nit, a les 00.00 hores, serà l’inici de les Exhibicions de Pirotècnia, tenint com primer punt de tret el camp de futbol de les 613 vivendes on dispararà la Pirotècnia Tamarit. Sobre les 00.45 hores serà el segon dels trets de la nit, en aquest cas en l’aparcament de les Palmeres i a càrrec de Pirotècnia Mediterrània.

Després dels dos trets, tindrà lloc la Gran Coetà, a càrrec de la Penya el Coet en el cohetòdrom situat en els voltants del Centre d’Especialitats del municipi. En acabar, hi haurà una discomòbil al carrer Mare de Déu de la Cabeça, al costat del citat Centre.

El dijous 15 d’agost se celebrarà la festivitat de la Mare de Déu de l’Assumpció que s’iniciarà a les 12 hores amb la Missa Major en el seu honor a l’Església de San Miquel. A les 20 hores es realitzarà el volteig de les campanes i el tret de les 21 salves en honor a Sant Roc, que precediran a la processó en honor a la Mare de Déu, que discorrerà pel seu recorregut habitual i a la qual acompanyaran els músics de l’Agrupació Musical “Los Silos”. El dia finalitzarà a les 23.30 hores en la Plaça de l’Ajuntament on tindrà lloc el Gran Musical “Acrobat Dance” que donarà pas, a una gran macrodiscomòbil patrocinada per la Regidoria de Festes.

La festivitat de Sant Roc, el dia 16 d’agost, començarà a les huit del matí amb el tret d’un ram de focs artificials en la Plaça de l’Ajuntament. A les 11.30 hores els Clavaris es concentraran en la mateixa Plaça per a dirigir-se després a la Parròquia de San Miquel on tindrà lloc la Missa Major en honor al sant patró, que serà a les 12 hores.

Una vegada finalitzada la mateixa, sobre les 13:30 hores, es farà la tradicional visita a la Llar Sequera i a les 14 hores tindrà lloc el lliurament de premis de l’Exhibició de Pirotècnia en el Saló de Plens de l’Ajuntament. Així, a les 14.30h hi haurà una gran mascletà al carrer Pintor Goya, patrocinada per la Regidoria de Festes.

Els actes de la vesprada començaran a les 19.30 hores novament amb la concentració dels Clavaris en la Plaça de l’Ajuntament per a tornar a dirigir-se a San Miquel Arcàngel i des d’allí, començarà, sobre les 20 hores, la processó en honor a Sant Roc, que seguirà el seu itinerari habitual i comptarà també amb la música de l’Agrupació Musical “Los Silos”.

Arribant a les últimes hores del dia, a les 23.30 hores tindrà lloc la tradicional pujà i rodà de Sant Roc, declarada en 2014 Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana. Eixint de la Parròquia de San Miquel i recorrent els carrers de Burjassot, Sant Roc arribarà a la Plaça de l’Ajuntament on tindrà lloc la rodà per a, posteriorment, dirigir-se a l’Ermita on descansarà dels seus dies de festa.

A la una de la matinada, les festes en honor a Sant Roc conclouran amb un castell de focs artificials en l’aparcament de les Palmeres, patrocinat per la Regidoria de Festes.