Burjassot convida a asseure’s sobre bancs reciclats que parlen d’inclusió, igualtat de drets, orgull i molt amor

28 juny 2021|Burjassot

Bancos de tapones

El projecte anunciat fa setmanes a Burjassot sobre la recollida col·lectiva de taps de plàstic que, posteriorment, es convertirien en bancs reciclats per al municipi ha arribat a molt bon port. I és que, des de hui mateix, el Parc de la Granja compta amb setze nous bancs fabricats a partir dels taps de plàstic recollits per la ciutadania. Uns bancs que s’uneixen als que ja s’han repartit també entre tots els centres escolars de primària del municipi que també es van unir a aquesta campanya municipal de reciclatge, impulsada des de la regidoria de la regidoria de Transició Ecològica i conjuminant també esforços de les regidories d’Infància, Igualtat, Educació i Serveis Municipals.

La campanya, a més, suposar una aposta ferma pel reciclatge del plàstic per a convertir-lo en un element útil per a la població com és el mobiliari urbà també porta implícita una reivindicació de valors com la inclusió, la llibertat sexual, l’amor i l’amistat o la igualtat entre homes i dones que s’ha plasmat en un conjunt de frases que poden llegir-se en els suports de cadascun d’aquests bancs fets a partir d’encenalls de plàstic. Unes frases no triades a l’atzar, sinó triades des dels centres escolars de Secundària de Burjassot i des del Fòrum de Participació per la Igualtat de Gènere del municipi.

Precisament hui 28 de juny, dia en què el món celebra el Dia de l’Orgull LGTBI+, l’alcalde, Rafa García i els representants de les regidories implicades en el projecte, Yolanda Andrés, Manuela Carrero i Manuel Pérez Menero han sigut presents, en la instal·lació d’aquests vistosos i reivindicatius bancs en La Granja, en el suport de la qual es poden llegir missatges com “Qualsevol persona és més que una etiqueta. Respecta’m” o “Incloure no és deixar entrar. És donar la benvinguda”, entre altres.

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha destacat que “aquest il·lusionant projecte que ara finalitza amb la instal·lació, tant en els col·les com en La Granja, dels bancs reciclats a partir de taps de plàstic, conjumina iniciatives importants a nivell global, però que cal gestionar i reforçar, com més millor, en l’àmbit local. L’educació de qualitat, la igualtat de gènere, la reducció de les desigualtats i l’acció pel clima a partir del reciclatge, entre altres, són compromisos que formen part dels anomenats Objectius de Desenvolupament Sostenible per a l’agenda 2030, que es veuen reflectits en projectes d’àmbit municipal com aquest, i que sens dubte Burjassot no deixarà de fomentar”.