Burjassot organitza el Congrés Nacional de Responsabilitat Social i Cooperativisme
11 gener 2019|Burjassot
Des de 23/01/2019 fins a 24/01/2019
L’Ajuntament de Burjassot, des de l’àrea de Promoció Econòmica, que dirigeix Roc Senent, i a través de CEMEF, organitza el Congrés Nacional de Responsabilitat Social i Cooperativisme, que tindrà lloc els pròxims 23 i 24 de gener, al Parc Científic de la Universitat de València. Els objectius d’aquesta trobada passen per analitzar el model cooperatiu de gestió empresarial com a exemple d’èxit en l’actualitat, així com donar resposta a les expectatives dels diferents grups d’interés per a poder continuar construint un desenvolupament més sostenible, des del punt de vista econòmic però també social, ètic i mediambiental. Al llarg de les dues jornades, diferents empreses i professionals d’àmbit nacional exposaran les seues experiències i coneixements sobre aquest assumpte.
El compromís de l’Ajuntament de Burjassot i CEMEF en relació a la responsabilitat social de les empreses va arrancar en 2006, amb l’organització d’un curs sobre responsabilitat social per a tècnics de comerç. I al llarg de tots aquests anys s’ha mantingut amb diferents accions en aquesta matèria.
Amb el títol “L’empresa que necessitem: responsable, sostenible i cooperativa”, la trobada reunirà a Burjassot a diferents persones, perfils professionals, empreses i institucions, d’àmbit nacional, que hui dia estan treballant en el desenvolupament econòmic, empresarial i social. Les persones, empreses o entitats que estiguen interessades a assistir al Congrés, poden formalitzar la seua inscripció en la web del congrés. Quan encara falta una setmana per a la celebració del Congrés, més de 90 persones ja s’han inscrit.
Així, el dimecres 23 de gener, a les 9:30h, tindrà lloc l’obertura del Congrés per part de l’alcalde de Burjassot, Rafa García; el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Burjassot; el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i cooperació, Manuel Alcaraz i la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre. A continuació, a les 10h, tindrà lloc la ponència inaugural, a càrrec de Mª Antonia Pérez León, directora general de treball autònom, de l’economia social i de la responsabilitat social de les empreses del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. La ponent serà presentada, al seu torn, per Emili Villaescusa, president de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana.
En el congrés participaran empreses com Coca-Cola, Leroy Merlin, Consum, Caixa Popular, Caja Mar i Faurecia, entre altres. A més, comptarà amb la presència de la exministra Leire Pajín, actualment Presidenta de la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible, i Hervé Falciani, conegut per fer pública una llista de més de 130.000 evasors fiscals de tot el món.
D’altra banda, el Congrés compta amb un nombre important d’organitzacions i institucions col·laboradores, tals com la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Transparència i Participació, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, qui és també patrocinadora del congrés; la Universitat de València; la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana; Ciriec España; la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible; la Xarxa de Municipis Valencians cap a la Sostenibilitat; l’Associació Espanyola de Directors de Responsabilitat Social, entre altres.
Temes com l’empresa ciutadana i el seu vincle amb la comunitat, innovació i emprenedoria amb impacte social, aliances entre empreses i ONG, tecnologia i sostenibilitat són els que centraran les conferències, ponències i panells d’experiències que es desenvoluparan al llarg de les dues jornades, fins que el dijous 24 de gener, a les 13h, tinga lloc la clausura del Congrés amb la lectura del Manifest de Burjassot.
Tota la informació del congrés, que és d’inscripció gratuïta, es pot trobar en www.rseycooperativismo.es.