Burjassot participa en la XV Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, celebrat a Vitòria-Gasteiz

22 març 2022|Burjassot

Vitoria 1

Part de l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Burjassot, integrat per la regidora d’Educació, Manuela Carrero; la regidora de Protecció i Drets de la Infància, Yolanda Andrés i el regidor de Joventut, Javier Naharros, viatjava la setmana passada a Vitòria-Gasteiz per a participar en la XV Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, que se celebrava sota el lema “Consolidant la Ciutat Educadora”. Cal destacar que Burjassot és municipi soci de la RECE (Xarxa Estatal de Ciutats Educadores). En la Trobada han participat 111 ciutats, 85 de les quals i entre elles Burjassot en modalitat presencial i un total de 371 persones i professionals.

Durant dues jornades, el 17 i el 18 de març, els regidors del municipi juntament amb la tècnica de l’àrea d’Educació, Pilar Royo, han estat participant en diferents experiències, ponències i taules de diàleg relacionats amb la infància, l’educació i l’àmbit de les ciutats educadores. Per part de la delegació de Burjassot, la tècnica Pilar Royo va exposar als presents l’experiència “Campanya de detecció de dificultats maduratives en el desenvolupament de menors de 2-3 anys”, la qual s’impulsa a Burjassot, en el marc de les Escoles Infantils Municipals. Al llarg de la Trobada, la delegació de Burjassot va tindre també l’ocasió de departir amb Francisco Galve Borja, valencià i amb família en Burjassot i actualment Director General d’Educació i Cultura a l’Ajuntament de Vitòria-Gasteiz.

La situació actual i els reptes en l’educació, els ODS amb la implicació de la infància, les ciutats igualitàries i lliures de violència de gènere, la inclusió o els models de treball cooperatiu són alguns dels grans assumptes que es van abordar en aquesta Trobada, la pròxima edició de la qual tindrà lloc, en 2024, a Gijón.