Burjassot participa, al costat de 18 municipis més, en “El Repte del reciclatge”

22 abril 2022|Burjassot

Campaña El reto del reciclaje

Compromés amb la cura del medi ambient i impulsor de múltiples accions i campanyes de reciclatge i de cura de l’entorn, Burjassot participarà durant aquests mesos, al costat de 18 municipis més integrats en la Emtre, en “El Repte del reciclatge”. Aquesta campanya arriba al municipi promoguda per Ecoembes juntament amb la Generalitat Valenciana i la Emtre i l’Ajuntament de Burjassot s’ha adherit gràcies al treball de l’àrea de Transició Ecològica, dirigida per l’alcalde, Rafa García, a través de l’Oficina de Sostenibilitat Local.

“El Repte del reciclatge” s’ha plantejat com una competició entre els municipis de l’àrea metropolitana de València per a incrementar l’ús del contenidor groc en, almenys, un 10% de mitjana, durant els dos mesos posteriors al període de la campanya, comparant les dades de recollida amb els obtinguts en el mateix període de 2021.

En concret, el Comandament del reciclatge visitarà Burjassot els dies 24 de maig, en el Mercat Municipal l’Amara, i 25 de maig, en la Plaça de l’Ajuntament, amb l’objectiu d’interactuar amb la població burjassotera i solucionar els seus dubtes sobre com reciclar correctament els envasos que van al contenidor groc: envasos de plàstic, llandes i briks. L’objectiu és aconseguir l’augment de la separació correcta dels residus i fer possible el seu posterior reciclatge.

A més d’aquestes dues accions obertes a tota la ciutadania, que es desenvoluparan en horari de matí, aqueixos dos mateixos dies els responsables de la campanya es desplaçaran fins als IES Vicent Andrés Estellés i Comarcal per a impartir dues xarrades en les quals s’explicarà a l’alumnat què és una economia circular i la importància de reciclar els envasos de manera correcta.

Participar en aquesta campanya té premi ja que, si Burjassot resulta ser la localitat que més haja augmentat en el seu percentatge de reciclatge, podrà guanyar 6.000€ que aniran destinats a ADERES Burjassot.

La campanya persegueix la interacció “cara a cara” amb el ciutadà, intentant que totes les accions siguen permeables a les organitzacions, tradicions i cultura de l’àmbit geogràfic sobre el qual s’actua, tal com han assenyalat els organitzadors, “es tracta que les pròpies institucions, organitzacions, clubs socials i esportius, associacions i centres d’ensenyament de cada localitat, siguen partícips i impulsores de la iniciativa. Les seues accions in situ permetran arribar al major nombre possible de veïns i llars amb la finalitat de multiplicar els resultats de la campanya: informar correctament i resoldre dubtes per a augmentar la separació correcta de residus, fent possible el seu posterior reciclatge”.

Tota la informació sobre la campanya pot consultar-se en el lloc web El reto del reciclaje.