Burjassot planta cara a la violència contra les dones

25 novembre 2022|Burjassot

Manifiesto 25N

Amb la dansa com a vehicle d’expressió, a través de l’anàlisi dels mitjans de comunicació, damunt d’un escenari teatral. Hui, 25 de novembre, a través de la paraula pública i, a la vesprada, prenent els carrers de la capital. I el diumenge, caminant o corrent quilòmetres solidaris. Burjassot porta prop d’una setmana visibilitzant, amb diferents activitats, la seua posició de rotunda negació i denúncia cap a la violència contra les dones, una violència masclista que en el que va de 2022, s’ha cobrat la vida de 38 dones.

Hui a les 12h, la Corporació Municipal encapçalada per l’alcalde de Burjassot, Rafa García, responsable també de la regidoria d’Igualtat i Feminisme al costat de diferents representants del Fòrum de Participació per la Igualtat de Gènere de Burjassot han llegit el Manifest Reivindicatiu pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones 2022. El text incideix en la necessitat de “rebutjar la violència cap a les dones en totes les seues formes, des de les més subtils i invisibles a través dels micromasclismes fins a les més explícites, directes i visibles que acaben en assassinat”.

Violència estructural, obstètrica, vicària, la cultural que legitima la violència masclista en la publicitat, el llenguatge sexista, l’humor sexista, invisibilitat de les dones en els camps de la ciència, la societat i la política, la persecució en xarxes socials o el sostre de cristall són manifestacions encara molt arrelades en la societat, que continuen existint i per les quals cal continuar lluitant i treballant per a erradicar-les”, apuntava també el Manifest.

D’altra banda, en el cos del Manifest també s’adona de les accions que s’han dut a terme en 2022 per a continuar en la lluita com la implantació de la Llei Integral de Serveis Socials duent a terme una reestructuració que ha fet possible contra amb la Unitat d’Igualtat dins dels Serveis Socials de l’Ajuntament; s’ha posat en marxa el Pla Corresponsables donant cobertura a situacions de necessitat en matèria de conciliació amb menors; s’ha posat en marxa el Protocol de Prevenció i Intervenció en casos d’assetjament sexual i per raó de sexe en el marc municipal; s’ha repartit per segon curs consecutiu l’Agenda Escolar a tot l’alumnat de Secundària com a mesura de sensibilització per la Igualtat de Gènere i s’ha aprovat el Protocol Municipal de Burjassot d’Intervenció davant el maltractament infantil i/o declaració de la situació de risc de les persones menors d’edat.